Potatis och mynta

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin
Mums. En fräsch potatissallad hör sommarbordet till. Receptet hämtat ur min och Uluc Telmens kokbok Meze Maritime.

Ingredienser

1 kg potatis

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

1 tsk chiliflakes

salt

nymald svartpeppar

1 knippe hackad mynta

 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. När den är klar, häll av vattnet och lägg upp på ett fat.

2. Blanda en dressing med allt utom myntan. Häll över dressingen och strö över myntan.

3. Blanda försiktigt och servera direkt.

Kommentera

Lästips

Rätt rouge!

av Camilla Thulin söndag, 15 november, 2015

Madame Grès, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013

Klänningen, del 2.

av Camilla Thulin söndag, 21 april, 2013

Beckmans modefrågor

av Camilla Thulin söndag, 2 februari, 2014

Känslig hy?

av Camilla Thulin onsdag, 29 juli, 2015

Barock bordsteater

av Camilla Thulin onsdag, 19 juni, 2013

Pumps

av Camilla Thulin söndag, 9 mars, 2014

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013
Bläddra i arkivet