Potatis och mynta

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin
Mums. En fräsch potatissallad hör sommarbordet till. Receptet hämtat ur min och Uluc Telmens kokbok Meze Maritime.

Ingredienser

1 kg potatis

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

1 tsk chiliflakes

salt

nymald svartpeppar

1 knippe hackad mynta

 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. När den är klar, häll av vattnet och lägg upp på ett fat.

2. Blanda en dressing med allt utom myntan. Häll över dressingen och strö över myntan.

3. Blanda försiktigt och servera direkt.

Kommentera

Lästips

Värmespolar

av Camilla Thulin onsdag, 5 augusti, 2015

BRUDAR

av Camilla Thulin söndag, 10 februari, 2013

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Camillas lingonparfait

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Smink efter ålder

av Camilla Thulin söndag, 29 december, 2013

Möt våren i Paris!

av Camilla Thulin onsdag, 27 mars, 2013

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Jan Hietalas goda gurka

av Camilla Thulin lördag, 31 augusti, 2013

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Camilla Thulin söndag, 3 januari, 2016

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013
Bläddra i arkivet