Potatis och mynta

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin
Mums. En fräsch potatissallad hör sommarbordet till. Receptet hämtat ur min och Uluc Telmens kokbok Meze Maritime.

Ingredienser

1 kg potatis

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

1 tsk chiliflakes

salt

nymald svartpeppar

1 knippe hackad mynta

 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. När den är klar, häll av vattnet och lägg upp på ett fat.

2. Blanda en dressing med allt utom myntan. Häll över dressingen och strö över myntan.

3. Blanda försiktigt och servera direkt.

Kommentera

Lästips

Läsarfråga om vintagetvätt

av Camilla Thulin lördag, 2 april, 2016

Möt våren i Paris!

av Camilla Thulin onsdag, 27 mars, 2013

Beckmans modefrågor

av Camilla Thulin söndag, 2 februari, 2014

Capribyxan

av Camilla Thulin onsdag, 5 juni, 2013

Goda Parisadresser

av Camilla Thulin onsdag, 22 maj, 2013

Strykning

av Camilla Thulin onsdag, 28 maj, 2014

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Ut ur garderoben, del 2.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Vad är dans?

av Camilla Thulin söndag, 6 december, 2015

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018
Bläddra i arkivet