Rensa i garderoben

söndag, 26 januari, 2014 av Camilla Thulin
Vägen till någon slags stil måste alltid föregås av en djupdykning i garderoben. De flesta kvinnor jag känner har nog 80 procent ”hyllvärmare” i garderoben, med andra ord ett lager med gammalt omodernt skräp eller plagg som aldrig kommer att användas. Hur vet man då det?

the-last-shift-carrington-bowles-london-1

När jag rensar en garderob som tillhör en person som jag knappt känner, tar jag ut vartenda plagg och frågar: Vad är det här? När ska du ha det här och när använde du det här plagget senast?

I åttio fall av hundra blir svaren att ”den där klänningen skall jag ha när jag gått ner tio kilo” eller ”den där är bra att ha på landet” och ”den här har jag bara haft en gång, det var för två år sedan”. Eller ännu värre: ”det kanske blir modernt igen”. Men vem vill ha på sig sina gamla modekläder från 80- och 90-talen?

Jag har alltid undrat varför så många vill vara fula på landet, när man har semester eller är ledig. Är det inte då man skall passa på att njuta och vara lite snygg? Det är väl ingen som piggar på sig av att gå omkring i något fult? Nej. Rensa, så hittar du enklare din stil.

Kommentera

Lästips

Bästa handväskan

av Camilla Thulin onsdag, 21 augusti, 2013

Tack för i år!

av Camilla Thulin söndag, 29 december, 2013

BRUDAR

av Camilla Thulin söndag, 10 februari, 2013

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Fina skor

av Camilla Thulin onsdag, 27 november, 2013

Madame Grès, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Mina shoppingtips

av Camilla Thulin onsdag, 26 februari, 2014

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012
Bläddra i arkivet