Potatis och mynta

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin
Mums. En fräsch potatissallad hör sommarbordet till. Receptet hämtat ur min och Uluc Telmens kokbok Meze Maritime.

Ingredienser

1 kg potatis

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

1 tsk chiliflakes

salt

nymald svartpeppar

1 knippe hackad mynta

 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. När den är klar, häll av vattnet och lägg upp på ett fat.

2. Blanda en dressing med allt utom myntan. Häll över dressingen och strö över myntan.

3. Blanda försiktigt och servera direkt.

Kommentera

Lästips

Cassoulet

av Camilla Thulin söndag, 1 juni, 2014

Hitta i väskan

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018

10 Stiltips för båda

av Camilla Thulin onsdag, 14 november, 2012

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Göteborg utsålt

av Camilla Thulin fredag, 8 november, 2013

Ut ur garderoben, del 1.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Camilla Thulin söndag, 3 januari, 2016

På besök hos Goyard

av Camilla Thulin onsdag, 17 oktober, 2012

Parisresan

av Camilla Thulin onsdag, 25 september, 2013
Bläddra i arkivet