Vintage i Paris

lördag, 25 augusti, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Att strosa fram längs med Faubourg Saint-Honoré där lyxmärkena regerar kan göra vem som helst deprimerad. Allt kostar fruktansvärt mycket, och allt verkar vara gjort för världens minsta kvinnor. Att djupdyka i Paris andrahandsbutiker är betydligt mer uppiggande. Här kan man både göra fynd samt känna sig normalstor.För till skillnad mot boutiquerna, så visar andrahandsmarknaden att det minsann finns fransyskor som är breda om baken.

La Marelle

21/25 Galerie Vivienne, 75002 Paris

Métro: Palais-Royal

Galerie Vivienne är en av Paris vackra passager som är värd ett besök i sig. Hos La Marelle kan man hitta second-hand plagg från framförallt Yamamoto, Issey Miyake och Comme des Garçons. Ett stenkast från Palais Royal.
 

Only Luxe

157 rue Saint-Martin, 75003 Paris

Métro: Rambuteau

Otroligt fräscha saker som nyligen setts i antingen modemagasin eller på catwalken. Vid mitt besök fanns både Rick Owens, Celine, Donna Karan, Barbara Bui, Prada, Dior, Lanvin och Acne bland galgarna. Butiken ligger vid foten av Centre Pompidou.
 

Dépôt-Vente

117 Boulevard Malesherbes, 75008 Paris

Métro: St-Augustin

Väldigt burgna kvarter, vilket innebär gott om kvinnor som då och då avyttrar godbitar för att få in lite extra kontanter till nyinköp. Här är allt av högsta kvalitet och av klassiskt snitt. Gott om Chanel och Hermès.
 

Le Dépôt Vente

4, rue de Bourbon-le-Château, 75006 Paris

Métro: Mabillon

På en tvärgata till Rue de Buci ligger en fantastisk andrahandsbutik. Missoni, Fendi, Alaïa och Versace bland galgarna.
 

Reciproque

88-101 Rue de la Pompe, 75016 Paris

Métro: Pompe. Buss: 63

Detta imperium överträffar de vildaste förväntningar man kan ha på second-hand shopping. I en rad butiker (finns en även för män) trängs exklusiva plagg med billigare prêt-à-porter. Allt sorterat efter märke, storlek och färg. Väskaffären är lika välsorterad som en fransk ostbutik. Små och stora väskor från Fendi, Gucci, YSL, Louis Vuitton och Prada trängs sida vid sida. En del har bara använts en enda gång. Skoavdelningen får även de mest luttrade skofetischisterna att nästan svimma av tillfredställelse.
 

Kommentera

Lästips

Om att flyga med stil

av Karina Ericsson Wärn söndag, 18 november, 2012

Kostymskolan, del 1

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 14 augusti, 2013

Bästa julklappen

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 12 december, 2013

Azzedine Alaïa

av Karina Ericsson Wärn måndag, 20 november, 2017

Ögonsmink förr

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 juni, 2014

Göteborg utsålt

av Karina Ericsson Wärn fredag, 8 november, 2013

Charvet

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 17 april, 2013

Jan Hietala drömmer om…

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 31 december, 2014

Älskade body!

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 september, 2015

Alexander McQueen del 3/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 juli, 2014
Bläddra i arkivet