Läsarbrev

onsdag, 29 januari, 2014 av Oss Granntanter Emellan

Vi får mängder av läsarbrev, det tycker vi är väldigt roligt. Här publicerar vi nu några av dem, naturligtvis med brevskrivarnas tillåtelse. Trevlig läsning önskar Karina & Camilla!

Old_fashioned_love_letters_by_nightmouse94

 

 

Från: Inga Ämne: Skräddarkostnad Meddelande: Hej, utifrån inspiration från Camillas bok, Stil med Thulin, såg jag en underbar klänning på Stadsmissionen. Ärmarna var dock puffärmar, hur gammal kan den varit? Vad är en rimlig kostnad för att få ärmarna fixade, dvs borttagna och åtgärdat? Tackar på förhand / Inga

Granntanterna svarar: Hej Inga! Tack för ditt mail och för att du läser OGE. Det är svårt för mig att säga hur gammal klänningen är. Puffärmar har förekommit på 30, 40, 50, 70 och 90-tal. Kan du skicka mig en bild, så kan jag nog datera klänningen och ge dig råd om vad du ska göra med den. Ser fram emot en bild. Bästa / Camilla

WP_000441

 

Granntanterna svarar: Hej igen Inga! Vilken fin klänning, förstår precis varför du köpt den! En typisk Laura Ashley från slutet av 80-talet, lite skön lantlook. Snyggt att knäppa upp knapparna nertill och ha en brodyr underkjol, som tittar ut. Jag är väldigt förtjust i dindrlklänningar – alplook, väldigt folkloristiskt och snyggt. Ett förslag är att ta bort ärmen, skära om den och göra en liten holkärm. En liten nätt sak, som sluter om axelkullen lite snyggt. Det tycker jag vore det snyggaste, annars kan det bli lite för mycket västklänning? Vill du ta bort ärmen helt, tycker jag att du ska ringa ur klänningen något, så att den blir somrigare. En prisbild bör vara c:a 400 – 500 kr, det tar kanske 2h att göra för någon som är flink. Vår ändringsskräddare Hanibal på Ringvägen 79 hade nog tagit det priset. Hoppas att mina tips kunde hjälpa dig något ;D Lycka till med ändringen, vore kul att se hur det blev, om du gör något. Bästa / Camilla

……..

Från: Anita Ämne: Bok Meddelande: Hej! Har försökt att få tag i boken Meze Maritime-en matresa i Turkiska vatten som pris inför en tävling vi ska ha under våran resa till Istanbul.Har ej ännu lyckats få tag på den.Vet ni någonstans jag kan hitta den? Hälsningar Anita

Granntanterna svarar: Kära Anita! Tack för ditt mail. Dessvärre är den total slut överallt, inte ens jag själv har en. Gör som jag numer, gå ut på sajten antikvariat.net och sök boken. Den borde finnas någonstans. Så roligt att ni skall till Istanbul, alltid lika härligt. Ska kolla om jag hittar boken någonstans, då återkommer jag omgående, bästa/Camilla

…….

Från: Cecilia Ämne: Klänning Meddelande: Hej! Läste Karinas inspirerande inlägg om hennes sommargaderob. Kul! Där stod det att hon hade en skräddarsydd skjortklänning från Camilla. Finns den att köpa? Hur ser den ut? Vad skulle det kosta? har letat efter skjortklänning i ett par år och hittar bara sådan som stannar mitt på benet och jag vill ha en som går till knät! Tack för svar och för en intressant blogg!  Cecilia

Granntanterna svarar: Hej Cecilia! Vad kul att du gillade att kika in i min sommargarderob! Skjortklänningen är en klar favorit. Jag köpte en för flera år sedan, från ett märke som heter … oj, har glömt. Nåja, när den var utsliten lät jag helt enkelt sy upp en nästan likadan hos Camilla. Det var äkta lyx det. Camilla tog mina mått. Anders di Marco hjälpte mig med val av tyg (svart förstås) och knappar. Thomas Nordin skapade en toile, en provklänning i enklare bomull, den riktiga syddes sedan av Reza. Klänningen blev naturligtvis perfekt. Så perfekt att jag förra sommaren gick igenom samma procedur en gång till, nu med en blå skjortklänning som slutresultat. Att låta skräddarsy kostar sina tusenlappar, om modellen måste skapas blir det förstås än dyrare. Men det är värt varenda krona, jag lovar! Du kan kontakta Camilla och hennes ateljé med en förfrågan! Du hittar en länk på vår sajt! Många bästa shälsningar från /Karina

Från: Cecilia: Ämne: Klänning Meddelande: Tack för ditt svar! Blir verkligen lockad av det du skriver, skall kolla upp det när jag är iStockholm nästa gång. Hoppas man får se den i bloggen någon gång, vore kul att få se den också! Det är verkligen kul att ”möta” dig, genom bloggen och dina tankar om kläder! Tack! / Cecilia

Granntanterna svarar: Hej igen Cecilia! Jag får väl sätta på mig skjortklänningen imorgon, och be maken ta en bild! Kan passa bra, skall på utflykt till Meaux och kan tänka mig att känna mig välklädd men ändå ledigt klädd. Kul att du gillar att träffas i bloggen, hoppas vi får ses i verkliga livet framöver också. Bästa hälsningar/ Karina

20130731-220646

Från: Cecilia Ämne: Läsarönskan uppfylld! Meddelande: Tack! Mycket snygg, och på dig!! Gillar modellen & det klassiska snittet!Glad fredag! / Cecilia

…….

Från: Berith Ämne: Läsarfråga om makeup kurser i Göteborg Meddelande: Hej! En 52 årig kvinna från Göteborg som aldrig fått kläm på detta med make up,har nu på ”uppmaning” från dig,Camilla tänkt åtgärda detta. Känner du till någon duktig person i Göteborg som ger kurser i detta svåra ämne? Läser era båda bloggar med stort nöje, har genom dem ”ryckt upp mig” när det gäller klädsel och utseende efter att ha vart försoffad sedan jag fick barn(de är nu 13 och 16!). Med vänliga hälsningar Berith

Granntanterna svarar: Hej Berith! Tusen Tack för ditt uppiggande mail. Det glädjer oss att du tycker att OGE är kul och att du får lite råg i ryggen med piffet! Det finns en mycket trevlig bra dam i Göteborg, som jag alltid rekommenderar. Alla är mycket nöjda efter att ha varit hos henne. Hon heter Lydia Gerlam – ring henne på 070 866 86 20 och hälsa från mig. Återkom gärna och berätta hur det gick. Vi hade ett event på G i Göteborg, som ställdes in på grund av storm. Men vi planerar att genomföra det i april 2014. Lycka till / Camilla

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Lästips

Lite om celluliter

av Oss Granntanter Emellan söndag, 20 september, 2015

Läsarfråga om glasögon

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 19 november, 2014

Ditt bästa badplagg

av Oss Granntanter Emellan fredag, 19 juni, 2015

Bästa klappen

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 24 december, 2014

Bästa handväskan

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 21 augusti, 2013

Potatis och mynta

av Oss Granntanter Emellan söndag, 30 juni, 2013

Älskade body!

av Oss Granntanter Emellan söndag, 6 september, 2015

Uppdaterad sminkrutin

av Oss Granntanter Emellan söndag, 15 maj, 2016

Stuprör

av Oss Granntanter Emellan söndag, 6 oktober, 2013

Enkla nöjen

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 29 augusti, 2013
Bläddra i arkivet