Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Strykning

av Camilla Thulin onsdag, 28 maj, 2014

Schiaparelli och Farida Khelfa

av Camilla Thulin onsdag, 24 september, 2014

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Hubert de Givenchy

av Camilla Thulin söndag, 16 februari, 2014

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Paristapas

av Camilla Thulin tisdag, 21 augusti, 2012

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

Paris och jakt

av Camilla Thulin onsdag, 18 februari, 2015

Korven vs pastejen!

av Camilla Thulin onsdag, 2 juli, 2014

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014
Bläddra i arkivet