Bästa gästen

söndag, 8 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

215188978_8a6635b582

Är man bjuden på middag är det viktigt att komma i tid. En försenad ankomst på 30 minuter är inte okej. Tänk dig in i matlagarens situation. Det kanske är många olika moment som ska klaffa för att en synkroniserad middag ska stå på bordet. En del rätter mår liksom inte bra av att tillagas för länge. En musgrå stenhård lammstek gör ingen glad.

Självklart kommer man inte tomhänt till en middagsbjudning. En blomma eller en vanlig chokladask är aldrig fel. Ju personligare present desto roligare förstås. Är man vindrickare är en flaska vin ett måste att ta med. Kanske två till och med, om man vet med sig att man själv är rätt förtjust i vin. Ju större partyt är, desto mindre blir kravet på att ta med något. Om det inte är en födelsedagsbjudning förstås! Till ett cocktailparty kommer man tomhänt.

Tips för en uppskattad gäst:

  • Fråga gärna om du kan hjälpa till. Men, ett nej är ett nej.
  • Är du vegetarian så är det för sent att annonsera ut det vid middagsbordets förrätt med kalla italienska charkuterier. Säg till när du får inbjudan.
  • Avbryt inte värden eller värdinnan vid middagsbordet med att be dem göra kaffe.
  • Är du inte bekant med någon av gästerna som redan sitter i vardagsrummet, så måsta du faktiskt hälsa och presentera dig. Något annat verkar helt absurt.
  • Kommer det en blyger efter dig, som inte riktigt verkar ta klivet ur anonymiteten – så hjälp dem på traven. Hej, vi har visst inte setts förut?
  • En gäst hör av sig och tackar för senast. Det kan räcka med ett mejl eller att lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Kommentera

Lästips

Tvättråd

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 mars, 2013

Garderobstips

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 11 december, 2013

Parisadresser för båda

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 oktober, 2012

Vaginal massage

av Karina Ericsson Wärn söndag, 23 februari, 2014

Hôtel Relais Saint-Germain

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 27 augusti, 2014

Herrtips

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 11 september, 2013

Turkisk buffé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 4 november, 2012

Charvet

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 17 april, 2013

Boktips: Sloane ranger

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 oktober, 2012

Ännu mer om smink

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 januari, 2013
Bläddra i arkivet