Ut ur garderoben, del 2.

fredag, 24 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Glöm inte att vid en garderobsrensning gå igenom alla gamla skor och väskor. Jag är helt övertygad om att det är en massa lik begravda där. Förmodligen vimlar det av en massa felköp, skor med extremt fula klackar, slitna torra gympaskor och pumps som är för spetsiga, eller rea skor i olika former.

Väskhyllan eller kroken brukar också vara ett sorgligt kapitel hos en som inte har järnkoll på garderoben. De flesta av oss har ägnat sig år surrogatshopping, det hänger en massa väskor som helst vill vara en annan väska, några kan också vara billiga och av usel kvalitet, så att de är halvtrasiga och nötta. Gör dig av med allt som du inte använder och har taskig kvalitet. Bättre att ha få saker och mycket plats.

Och du, spara det sorgligaste till sist, underkläds och strumplådan! Där vilar många ledsamheter, låt dem gå till soptunnan. Missfärgade slappa behåar gör ingen människa glad, fula trosor med trasiga resårer och hål är bara förnedrande för din lilla kropp, inte ens under myskostymen duger de. Förträng inte alla äckliga repiga strumpbyxor som det ännu inte gått en maska på, eller de där som är förkorta i grenen och alla de där i höstens moderfärg och med konstiga mönster. Hur har vi det med strumpor och sockor med hål på? Kasta dem nu eller lägg dem i skoputs lådan.

Nästa steg blir att sortera upp plaggen och få en ordning på ett bra sätt, att nya varor kan flytta in och trivas. Nummer ett, titta över dina galgar. Personligen får jag krupp av usla galgar eftersom de förstör ett plagg och trasslar in sig i varandra. Kemtvättsgalgar kan endast användas till tunna blusar, skjortor och andra vävda toppar.

  • Till plagg med lite form, typ kavajer, jackor, stickade koftor och klänningar är det att föredra en något välvd galge, för att hålla formen.
  • Till kjolar utan hängen tycker jag att galgar med klämmor, eller sådana som spänner ut midjan är bäst, det håller midjan rak och fållen blir ej vågig.
  • Kjolar med hängen är avsedda att hänga på enkla galgar med klykor i ändarna, det gäller även vissa stickade plagg, klänningar och toppar.
  • Byxor kan man antingen hänga över galgen, eller ha en speciell byxgalge där man fäster byxorna nere i fållen och hänger dem upp och ner, att föredra till byxor med pressveck.
  • Tyngre plagg som kappor och pälsar ska ha tunga rejäla välvda galgar, då slipper man att kroken ramlar av.

Kommentera

Lästips

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017

Parisresan

av Camilla Thulin onsdag, 25 september, 2013

Ut ur garderoben, del 3.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013

Goda Parisadresser

av Camilla Thulin onsdag, 22 maj, 2013

Skräpkläder & HM

av Camilla Thulin måndag, 25 mars, 2013

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Parisadresser för båda

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013
Bläddra i arkivet