Grått är flott

söndag, 16 december, 2012 av Camilla Thulin
Gråhårig och snygg som bara den: skådespelerskan Ewa Fröling.
 
  
 

Det kom ett läsarbrev till Oss Granntanter Emellan, som vi fått lov att publicera i sin helhet. Du finner det här nedan. Vi får alla möjliga olika sorters brev, men det här brevet vill jag särskilt lyfta fram då jag själv tycker naturligt grått hår är den absolut bästa varianten. Så när de grå stråna tittar fram, låt dem göra det! Spring inte till frisören och färga håret blont eller rött, utan låt det grå växa fram. Det är snyggt med grått hår. Och när håret blir grått händer något med ansiktsfärgen den förändras. Det är därför en del kvinnor som färgar håret blont, med för gult resultat, ser ut som skära grisar i ansiktet. Inte särskilt elegant.

Grått är flott! /Granntanten Camilla

Hej! Jag är 48 år och bestämde mig för ett par år sedan att sluta färga håret och låta det grå växa ut. Jag är nu helt gråhårig och har fått en del beröm för att jag har en snygg grå färg, men jag känner mig otroligt ensam i mitt beslut. Den gängse synen på grått hår i Sverige gör mig vacklande. När jag letar inspiration på nätet och vill ha make up-tips etc blir jag beklämd. Det enda som finns att läsa är tips på hur du döljer grått hår, inlägg från personer som är panikslagna över att de fått gråa hår, och undersökningar som visar att 9 av 10 personer tycker att grått hår är oattraktivt. Jag tycker det är skrämmande, och vill hävda att bara för att man har grått hår behöver man inte se ful eller tråkig ut. Det beror väl på vad man gör av sitt hår och sina kläder? Vissa dagar tänker jag att det nog är lika bra att börja färga igen, för vem vill bli betraktad som oattraktiv och gammal i förtid? Men sedan finns det en liten tyst rebell i mig som tänker att någon måste våga visa att man visst kan vara snygg i grått hår, och jag vet ju att under den färgade ytan ser de flesta damerna i min ålder ut som jag. Jag skulle bli väldigt glad om ni ville skriva några rader på bloggen om att grått hår inte är lika med fult hår och anledningen till att jag skriver till just er blogg är att jag har fått det lilla mod jag har från just Camilla, som sorgligt nog nästan verkar vara den enda som står upp mot åldersfixeringen i Sverige. Tack på förhand. Vänliga hälsningar Birgitta

Kommentera

Lästips

Potatis och mynta

av Camilla Thulin söndag, 30 juni, 2013

Vad är dans?

av Camilla Thulin söndag, 6 december, 2015

Smycken

av Camilla Thulin söndag, 18 maj, 2014

Mina bästa festtips

av Camilla Thulin söndag, 9 december, 2012

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

Parisadresser för båda

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Kroppshår

av Camilla Thulin söndag, 2 december, 2012

Alexander McQueen del 4/4

av Camilla Thulin söndag, 13 juli, 2014

Kostymskolan, sista delen.

av Camilla Thulin söndag, 29 september, 2013
Bläddra i arkivet