Linssoppa

lördag, 6 februari, 2016 av Camilla Thulin
Linssoppa på röda linser lagar jag titt som tätt. Utöver linser tager man vad man haver av grönsaker.

Gör så här: skala grönsakerna, ta en hel eller halv chili, beroende på hur känslig du är. Hacka alla grönsaker i små bitar. Svetta löken, chili och vitlök tillsammans med spiskummin och gurkmeja i en snäll olivolja eller rapsolja, beroende på smak. Låt smakerna puttra in i varandra på svag värme. Min gryta är nog 5 liter, har ingen koll, men tror det. Jag går på känn vad det gäller mängder.

Putta sedan ner potatis och i följd palsternacka, morot och paprikor (eller vad du nu har), låt det puttra ihop på svag värme, tillsätt lite salt. Sist men inte minst häll i några nävar röda linser. Låt det puttra på svag värme med de övriga grönsakerna.

När det känns som om alla ingredienserna gift sig med varandra, häll över vatten, så att det täcker grönsakerna ordentligt. Låt soppan puttra på, svag värme, häll på lite vatten hela tiden. Låt det puttra fint i 30-40 minuter, så att allt kokar ihop. Fram med mixerstaven och mixa soppan helt slät. För tjockt? Tillsätt vatten. Smaksätt med salt och gärna med lite citron eller lime saft. Strö lite chili flakes över – smaklig måltid!

 

 

 

Kommentera

Lästips

Lingerie

av Camilla Thulin onsdag, 4 februari, 2015

Det kom ett läsarbrev

av Camilla Thulin söndag, 23 mars, 2014

Tumla runt

av Camilla Thulin söndag, 11 mars, 2018

Bardots rutor

av Camilla Thulin onsdag, 29 april, 2015

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Skräpkläder & HM

av Camilla Thulin måndag, 25 mars, 2013

Cassoulet

av Camilla Thulin söndag, 1 juni, 2014

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Kusin Thomas Recept

av Camilla Thulin söndag, 11 maj, 2014
Bläddra i arkivet