Linssoppa

lördag, 6 februari, 2016 av Camilla Thulin
Linssoppa på röda linser lagar jag titt som tätt. Utöver linser tager man vad man haver av grönsaker.

Gör så här: skala grönsakerna, ta en hel eller halv chili, beroende på hur känslig du är. Hacka alla grönsaker i små bitar. Svetta löken, chili och vitlök tillsammans med spiskummin och gurkmeja i en snäll olivolja eller rapsolja, beroende på smak. Låt smakerna puttra in i varandra på svag värme. Min gryta är nog 5 liter, har ingen koll, men tror det. Jag går på känn vad det gäller mängder.

Putta sedan ner potatis och i följd palsternacka, morot och paprikor (eller vad du nu har), låt det puttra ihop på svag värme, tillsätt lite salt. Sist men inte minst häll i några nävar röda linser. Låt det puttra på svag värme med de övriga grönsakerna.

När det känns som om alla ingredienserna gift sig med varandra, häll över vatten, så att det täcker grönsakerna ordentligt. Låt soppan puttra på, svag värme, häll på lite vatten hela tiden. Låt det puttra fint i 30-40 minuter, så att allt kokar ihop. Fram med mixerstaven och mixa soppan helt slät. För tjockt? Tillsätt vatten. Smaksätt med salt och gärna med lite citron eller lime saft. Strö lite chili flakes över – smaklig måltid!

 

 

 

Kommentera

Lästips

Köksan och kocken

av Camilla Thulin onsdag, 18 mars, 2015

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

Mina bästa festtips

av Camilla Thulin söndag, 9 december, 2012

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Hos frisören

av Camilla Thulin onsdag, 8 juli, 2015

Barda om hår: 1

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Skostorleken

av Camilla Thulin söndag, 28 april, 2013

Mamma Punk

av Camilla Thulin tisdag, 27 oktober, 2015

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017
Bläddra i arkivet