Linssoppa

lördag, 6 februari, 2016 av Camilla Thulin
Linssoppa på röda linser lagar jag titt som tätt. Utöver linser tager man vad man haver av grönsaker.

Gör så här: skala grönsakerna, ta en hel eller halv chili, beroende på hur känslig du är. Hacka alla grönsaker i små bitar. Svetta löken, chili och vitlök tillsammans med spiskummin och gurkmeja i en snäll olivolja eller rapsolja, beroende på smak. Låt smakerna puttra in i varandra på svag värme. Min gryta är nog 5 liter, har ingen koll, men tror det. Jag går på känn vad det gäller mängder.

Putta sedan ner potatis och i följd palsternacka, morot och paprikor (eller vad du nu har), låt det puttra ihop på svag värme, tillsätt lite salt. Sist men inte minst häll i några nävar röda linser. Låt det puttra på svag värme med de övriga grönsakerna.

När det känns som om alla ingredienserna gift sig med varandra, häll över vatten, så att det täcker grönsakerna ordentligt. Låt soppan puttra på, svag värme, häll på lite vatten hela tiden. Låt det puttra fint i 30-40 minuter, så att allt kokar ihop. Fram med mixerstaven och mixa soppan helt slät. För tjockt? Tillsätt vatten. Smaksätt med salt och gärna med lite citron eller lime saft. Strö lite chili flakes över – smaklig måltid!

 

 

 

Kommentera

Lästips

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018

God Parisadress

av Camilla Thulin söndag, 8 juni, 2014

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Uppdaterad sminkrutin

av Camilla Thulin söndag, 15 maj, 2016

En varuhusdoldis

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Basgarderob

av Camilla Thulin söndag, 3 februari, 2013

Goda Parisadresser

av Camilla Thulin onsdag, 22 maj, 2013

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012
Bläddra i arkivet