Karins skofråga

måndag, 29 maj, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Åh vad kul det är att höra av er igen. Ni strösslar varma välkommen åter över oss, och det tackar vi för. Man kanske borde göra comeback oftare. Hehe! Och kära läsaren Karin ställde genast en skofråga som löd så här: Underbara nyheter! Ni är verkligen saknade…Själv vill jag gärna få tips på sommarjobbskor, jag måste vara representativ och öppna sandaler går bort tyvärr. Vänliga hälsningar//Karin

Som stor skofantast har jag den största förståelse för dilemmat. Det saknas alltid en skomodell i garderoben (om man vill). Då jag själv har ett dagligt jobb som chef som kräver att jag är representativ i en viss mån så är skorna alltid min räddning. För ett par snygga skor förhöjer den mest enkla outfit flera grader. Därför har jag en skogarderob på jobbet bestående av lite olika klackar och modeller. Mitt senaste tillskott är ett par (dyra) lejonfärgade mockasandaletter från Tod’s. Och det är begreppet sandaletter som är grejen på sommaren. En stängd sko blir för varmt, låt fot och tår vädras! Representativt är inte alls samma sak som en stängd sko.

Nedan följer några enkla men i mitt tycke snygga modeller som är nog så representativa. Birkenstock finns också i min garderob, men de bär jag på hundpromenader, under semesterdagar och när jag inte behöver känna mig just ”representativ”.

Viktigt är att ge sommarfötterna lite extra plats då de har en tendens att svullna i värmen. En sko som är så öppen som möjligt är därför en bra modell. Undvik krångliga knäppen och snörningar samt höga klackar, och glöm inte att vårda fossingarna förstås!

De första modellerna är hämtade från sajten netaporter.com och kostar multum, de sista två finns hos en billig svensk skokedja.

Lycka till med skoletandet önskar Granntanten Karina!

Kommentera

Lästips

En väldoftande historia

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 14 oktober, 2015

Sommarens bästa rosé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 7 juli, 2013

Fyra Parisbistros

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 2 januari, 2013

Parisresan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 september, 2013

Favoriter i Paris

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 5 november, 2014

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 maj, 2013

Föna, platta …göm

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 juni, 2013

Läsarfråga om svart stretchbyxa

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 7 januari, 2016

Handkräm på!

av Karina Ericsson Wärn lördag, 10 oktober, 2015

Café de la Mairie

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 november, 2013
Bläddra i arkivet