Kyla och långt hår

söndag, 12 januari, 2014 av Camilla Thulin
Att tvätta riktigt långt hår är en procedur. Det tar tid och håret torkar långsamt, i synnerhet när det är kallt. Därför brukar många av oss lägga oss att sova med blött hår i tron att det ska vara torrt på morgonen.

20080112-woman-with-very-long-hair

Att lägga sig med blött hår är ytterst olämpligt. Håret och hårbotten genomgår då en förmultningsprocess och blir fuktskadat. Naturliga material som ligger i vatten en tid, börjar helt enkelt förintas. Själv tänker jag bara på mögel.

Vi långhåringar ska därför absolut inte lägga oss med blött hår. Det är bara att ta fram värmeskyddsprodukten och blåsa håret torrt! Ett välskött långt hår håller sig fint minst en vecka. Antingen låter man håret självtorka dagtid och har det naturligt, eller så blåser man det torrt.

Och varför inte prova värmespolar för att få lite fall och volym? Vet man att värmespolarna skall i, så kan man preparera det blöta håret med lite mousse. Idag rullar man sällan ett vått hår. När man rullar håret behöver man inte vara så noggrann, ta stora partiet, det viktiga är att håret rullas bakåt, för att få ett snyggt fall. Riktigt varma rullar behöver inte sitta i mer än tio minuter. Och låter man spolarna svalna i håret får man ett mer långvarigt resultat. Det är bara att gå hem och öva. Att bli händig med sitt hår tar några gånger. Ingen kunskap är gratis.

Kommentera

Lästips

Thomas & Abba

av Camilla Thulin torsdag, 25 juli, 2013

Lika låg lön?

av Camilla Thulin söndag, 13 januari, 2013

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Hår och herrar

av Camilla Thulin onsdag, 11 juni, 2014

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Lite om celluliter

av Camilla Thulin söndag, 20 september, 2015

Norma Kamali och dunkappan

av Camilla Thulin onsdag, 6 februari, 2013

Sol och hud

av Camilla Thulin söndag, 17 mars, 2013

Parisresan

av Camilla Thulin onsdag, 25 september, 2013

Amalia Gonzalez Stöckel

av Camilla Thulin onsdag, 3 juli, 2013
Bläddra i arkivet