Kyla och långt hår

söndag, 12 januari, 2014 av Camilla Thulin
Att tvätta riktigt långt hår är en procedur. Det tar tid och håret torkar långsamt, i synnerhet när det är kallt. Därför brukar många av oss lägga oss att sova med blött hår i tron att det ska vara torrt på morgonen.

20080112-woman-with-very-long-hair

Att lägga sig med blött hår är ytterst olämpligt. Håret och hårbotten genomgår då en förmultningsprocess och blir fuktskadat. Naturliga material som ligger i vatten en tid, börjar helt enkelt förintas. Själv tänker jag bara på mögel.

Vi långhåringar ska därför absolut inte lägga oss med blött hår. Det är bara att ta fram värmeskyddsprodukten och blåsa håret torrt! Ett välskött långt hår håller sig fint minst en vecka. Antingen låter man håret självtorka dagtid och har det naturligt, eller så blåser man det torrt.

Och varför inte prova värmespolar för att få lite fall och volym? Vet man att värmespolarna skall i, så kan man preparera det blöta håret med lite mousse. Idag rullar man sällan ett vått hår. När man rullar håret behöver man inte vara så noggrann, ta stora partiet, det viktiga är att håret rullas bakåt, för att få ett snyggt fall. Riktigt varma rullar behöver inte sitta i mer än tio minuter. Och låter man spolarna svalna i håret får man ett mer långvarigt resultat. Det är bara att gå hem och öva. Att bli händig med sitt hår tar några gånger. Ingen kunskap är gratis.

Kommentera

Lästips

Diors parfymör

av Camilla Thulin onsdag, 24 juli, 2013

Korven vs pastejen!

av Camilla Thulin onsdag, 2 juli, 2014

Traditionell kvinna

av Camilla Thulin söndag, 20 januari, 2013

God Parisadress

av Camilla Thulin söndag, 8 juni, 2014

Ut ur garderoben, del 2.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Dold pärla i Stockholm

av Camilla Thulin lördag, 13 juni, 2015

Bardots rutor

av Camilla Thulin onsdag, 29 april, 2015

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Charvet

av Camilla Thulin onsdag, 17 april, 2013

Accessoarer för herrar

av Camilla Thulin onsdag, 13 november, 2013
Bläddra i arkivet