Sista dagarna!

söndag, 21 juni, 2015 av Oss Granntanter Emellan
Just nu visas utställningen ”Camilla Thulin – Kostymer, korsetter och Army of Lovers” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Utställningen är fylld med kostymer, vacker vintage, skisser och folklore. Måndagar är utställningen öppen 16.00 – 19.00 och har då fri entré. Övriga dagar öppnar utställningen 13.00. Välkomna! Nedan kan du läsa Kulturhuset Stadsteaterns pressmeddelande .

camilla_gr-n_press

CAMILLA THULIN – kostymer, korsetter & Army of Lovers

19 september – 3 januari 2016

Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm. Galleri 3.

Camilla Thulin (född 1961) har som kostymör en lång relation med scenen, inte minst Kulturhuset Stadsteaterns. Nu presenterar vi medarbetaren Camilla Thulin i helfigur. Via ett antal olika tablåer får vi bekanta oss med hennes korsetter, vurm för vintage och folklore, samt bjuds på en inblick i kostymörens vardag. Utöver kostymer från uppsättningar på Stadsteatern och scener som Malmö Operan och Göteborgs Operan presenteras dramatiska kostymer burna av bland annat Sarah Dawn Finer och Malena Ernman. Och så får vi träffa Army of Lovers, gruppen som bildades vid 1980-talets mitt och vars förföriska provokativa förpackning är signerad Camilla Thulin!

När Benny Fredriksson, VD för Kulturhuset Stadsteatern och Konst- och Designchefen Marianne Lindberg De Geer bjöd in mig till att ställa ut separat, så blev jag förstås smickrad, säger Camilla Thulin och fortsätter: Det är faktiskt Benny Fredrikssons fel, eller förtjänst om man så vill, att jag varit verksam som kostymör i över tjugofem år, för han var min första uppdragsgivare. Att Karina Ericsson Wärn sedan utsetts till Modechef på Kulturhuset Stadsteatern och är utställningens curator, gör det hela ännu roligare. För Karina, som jag driver nätmagasinet granntanter.se tillsammans med, har full koll på vad jag gör. Så det känns tryggt.

Camilla Thulin är den mest osentimentala person jag känner, inte minst i förhållande till sitt eget skapande, säger Benny Fredriksson. – Hon har sin grund i en realism och arbetar med igenkännbara tecken, men lyckas samtidigt bygga upp ett eget universum som är unikt Thulinskt. Hon skapar alltid original, och är själv originell. Hennes egna värderingar lyser också alltid igenom, hon ser scenens alla figurer som de enskilda individer de faktiskt är. Och att få möta Army of Lovers i utställningen tycker jag personligen känns underbart. Tillsammans med Bowie är de viktiga könsöverskridande förebilder för mig. Och det handlar inte bara om framtoningen, som är bortom allt man kan etikettera som vackert eller läckert, utan framförallt om deras människosyn och sättet att se på kön.

Foto: Niklas Palmklint. Montage: Kulturhuset Stadsteatern.

Kommentera

Lästips

Enkla nöjen

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 29 augusti, 2013

Ut ur garderoben, del 1.

av Oss Granntanter Emellan fredag, 24 augusti, 2012

Grattis till oss!

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 16 oktober, 2013

Väskor på vift

av Oss Granntanter Emellan söndag, 25 augusti, 2013

Om det här med vikt

av Oss Granntanter Emellan söndag, 7 oktober, 2012

Haute couture, del 2.

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 13 mars, 2013

Dyra och billiga krämer

av Oss Granntanter Emellan söndag, 24 mars, 2013

Grått är flott

av Oss Granntanter Emellan söndag, 16 december, 2012

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Oss Granntanter Emellan söndag, 3 januari, 2016

Thomas & Abba

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 25 juli, 2013
Bläddra i arkivet