Bästa julklappen

torsdag, 12 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

3063718_612_344

Julen får mig att må illa. Det är sjukt med frossandet i för mycket mat. Galet är det också med alla julklappar. Självklart skall de små få paket och hela juleriet med gran, tomte och kladdig knäck. Men att vuxna presentbombar varandra med prylar tycker jag är helt absurt. Vid en viss ålder har man allt man behöver. Så, mitt tips till er som funderar på vad ni skall köpa till maken, mamma eller brorsan i julklapp lyder: köp en barnmorska! Röda Korset har en webbshop, i vilken man kan köpa allt från livsnödvändiga barnmorskor till hygienpaket till tyfondrabbade i Filippinerna. Ett paket kostar 95 kronor.

”Ett hygienpaket innehåller bl.a. tvål, tandborstar, tandkräm, schampo, tvättmedel, toapapper, bindor. Ett paket räcker till en familj i en månad. Det minskar risken för sjukdomar och kan hjälpa dem återerövra vardagen. Hygienpaket är en del av vårt stöd till Filippinerna efter tyfonen. Sätt hjälpen i rörelse.”

Man kan också köpa en ambulanssjukvårdare för 64 kronor. ”Med fara för sina egna liv räddar ambulanssjukvårdarna i Syrien dagligen liv i ett krig där civilbefolkningens lidande är enormt. Hundratals människor skadas eller dödas varje dag och hela sjukvårdssystemet är under enorm press och behöver allt stöd vi kan ge. En ambulanssjukvårdare får 64 kronor per dag för sitt uppdrag i Syrien. Ambulanssjukvårdare är en del av vår hjälp till den syriska befolkningen. Sätt hjälpen i rörelse.”

Här handlar du.

Kommentera

Lästips

Om det här med ålder

av Karina Ericsson Wärn söndag, 14 oktober, 2012

Skärp och midjor

av Karina Ericsson Wärn söndag, 26 maj, 2013

Grevinnans mustasch

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 10 januari, 2019

Trenchcoaten

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 april, 2013

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 1 januari, 2013

Sommarens bästa rosé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 7 juli, 2013

Om skoklacken

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 december, 2013

Alexander McQueen del 3/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 juli, 2014

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Karina Ericsson Wärn söndag, 3 januari, 2016

Läsartävling: gissa modehus.

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 27 juni, 2013
Bläddra i arkivet