Bästa julklappen

torsdag, 12 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

3063718_612_344

Julen får mig att må illa. Det är sjukt med frossandet i för mycket mat. Galet är det också med alla julklappar. Självklart skall de små få paket och hela juleriet med gran, tomte och kladdig knäck. Men att vuxna presentbombar varandra med prylar tycker jag är helt absurt. Vid en viss ålder har man allt man behöver. Så, mitt tips till er som funderar på vad ni skall köpa till maken, mamma eller brorsan i julklapp lyder: köp en barnmorska! Röda Korset har en webbshop, i vilken man kan köpa allt från livsnödvändiga barnmorskor till hygienpaket till tyfondrabbade i Filippinerna. Ett paket kostar 95 kronor.

”Ett hygienpaket innehåller bl.a. tvål, tandborstar, tandkräm, schampo, tvättmedel, toapapper, bindor. Ett paket räcker till en familj i en månad. Det minskar risken för sjukdomar och kan hjälpa dem återerövra vardagen. Hygienpaket är en del av vårt stöd till Filippinerna efter tyfonen. Sätt hjälpen i rörelse.”

Man kan också köpa en ambulanssjukvårdare för 64 kronor. ”Med fara för sina egna liv räddar ambulanssjukvårdarna i Syrien dagligen liv i ett krig där civilbefolkningens lidande är enormt. Hundratals människor skadas eller dödas varje dag och hela sjukvårdssystemet är under enorm press och behöver allt stöd vi kan ge. En ambulanssjukvårdare får 64 kronor per dag för sitt uppdrag i Syrien. Ambulanssjukvårdare är en del av vår hjälp till den syriska befolkningen. Sätt hjälpen i rörelse.”

Här handlar du.

Kommentera

Lästips

Hårda klappar från oss

av Karina Ericsson Wärn lördag, 30 november, 2013

Bästa håret

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 23 augusti, 2012

Vad är dans?

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 december, 2015

En välmejkad satmara

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 april, 2013

Lite om ingefära

av Karina Ericsson Wärn söndag, 22 december, 2013

Mina bästa festtips

av Karina Ericsson Wärn söndag, 9 december, 2012

Potatis och mynta

av Karina Ericsson Wärn söndag, 30 juni, 2013

Läsarfråga om strumpor

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 augusti, 2017

Ansiktstvätt

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 21 november, 2012

Begravning

av Karina Ericsson Wärn söndag, 25 maj, 2014
Bläddra i arkivet