Söndagsbrunch

torsdag, 23 augusti, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Söndagsbrunchen. En lite bortglömd men otroligt bra bjudningsform som jag tycker vi ska göra gemensam sak i att återinföra.

Ingen förväntar sig att någon ska komma uppklädd en söndag förmiddag. Finns det småbarn är de ofta pigga mitt på dagen. Menyn passar både små och stora. Ingen höjer på ögonbrynet om du gäspar (kvällen innan kan ju ha blivit sen). Ingen stannar hela natten. En brunch varar nämligen bara ett par timmar. Och – inget köksbord är för trångt för en brunchbjudning. Vid brunchen dukar man helt enkelt upp en liten buffé (låt det varma stå på spisen), och sen får gästerna sitta eller stå hur och var de vill. Mer avslappnat än så här kan det knappast bli.

Förslag till en klassisk brunchmeny: stekt prinskorv, bacon, äggröra, stekta tomathalvor, stekta champinjoner, plättar eller amerikanska pannkakor, rökt lax, rökt kallskuren skinka, ost, bröd, kaffe, the, jouice, öl och ingredienser till Bloody Mary (det senaste överkurs).

 

Kommentera

Lästips

Rätt svar!

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 september, 2013

Sminklektion

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 april, 2015

Bönsallad

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 juni, 2014

Le Comptoir

av Karina Ericsson Wärn söndag, 17 november, 2013

På besök hos Goyard

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 17 oktober, 2012

Häng med till Krakow

av Karina Ericsson Wärn söndag, 16 mars, 2014

Hotel Eldorado

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 13 maj, 2014

4 brutna servetter

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 5 december, 2012

Dofttips

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 juli, 2014

YSL & Marrakech

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 april, 2018
Bläddra i arkivet