Läsarfråga om vintagetvätt

lördag, 2 april, 2016 av Oss Granntanter Emellan

Kemtvätt_St_Eriksgatan_12,_2014b

Från: Ann Marie Ämne: Tvätta vintage Meddelande: Hej! Gillar verkligen att någon talar om att människor över 25 får intressera sig för sitt utseende utan att försöka se ut som 21. Stort tack! Jag har lyckan att fått ärva en del av min mammas gamla fina kläder och jag har också köpt en del själv, både ateljésytt och konfektion. Jag vill ju ta hand om dem på ett bra sätt. Kan ni rekommendera ngn tvättinrättning när man inte kan göra det själv (i Stockholm)? Har ni skrivit något om allmäna tvättråd/tips någonstans? Finns det möjlighet att ni kan ”känna” på tyget när man är osäker på materialet? Oj det blev mycket. Bästa hälsningar/Ann Marie

Granntanterna svarar: Hej A-M! Tack för ditt mail. Ja,varför ska man inte få vara snygg fast man är över 25 år. Alla vackra kläder, smycken och dyrt smink har ju dessutom inte en 25 åring råd med….hahahaha Vad det gäller tvätt, så rekommenderar jag kemtvätt till alla vintage kläder, såtillvida det inte är bomull eller total syntet från 60 och 70-tal. Handtvätt till stickade jumprar. Sidenblusar kan man tvätta i ofärgat schampo. Ibland får man meka lite och testa, om man vill tvätta själv.På vissa material är inte färgerna beständiga, så vid vatten tvätt rinner de ut – tänk på det, det kan gälla både bomull, viscose och siden. Jag tvättar och lagar allt hos Hanibal på Hornsgatan 79, uppe vid Zinken, mittemot Konsum. Vi har jobbat med honom i 10 år och han är fantastisk på alla sätt och vis. Han renoverar fina aftontoiletter med varsam hand, syr in, lägger upp, syr om och fixar. Hälsa från mig och gå dit. Lycka till och återkom gärna om du har några mer specifika frågor, så kan jag kanske hjälpa dig med det. Bästa / Camilla

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Camillas lingonparfait

av Oss Granntanter Emellan måndag, 27 augusti, 2012

Fru Bloomer och byxan

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 3 december, 2014

Falsk Vitello Tonnato

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 3 september, 2014

Bästa gästen

av Oss Granntanter Emellan söndag, 8 december, 2013

Diors parfymör

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 24 juli, 2013

Haute couture, del 1.

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 6 mars, 2013

Stekta grönsaker med fetadipp

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 12 mars, 2014

Hôtel Relais Saint-Germain

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 27 augusti, 2014

Strykning

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 28 maj, 2014

Stiltips för män

av Oss Granntanter Emellan söndag, 25 november, 2012
Bläddra i arkivet