Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Goda Bistroadresser i Paris

av Camilla Thulin söndag, 27 oktober, 2013

Bootcut à la Birkin

av Camilla Thulin onsdag, 10 juli, 2013

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Druvskola

av Camilla Thulin söndag, 28 juli, 2013

Klädd i svart – mina bästa tips

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Sallad med marinerad rödkål

av Camilla Thulin söndag, 9 juni, 2013

Ryggsäcken och Prada

av Camilla Thulin lördag, 28 maj, 2016

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018
Bläddra i arkivet