Potatis och mynta

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin
Mums. En fräsch potatissallad hör sommarbordet till. Receptet hämtat ur min och Uluc Telmens kokbok Meze Maritime.

Ingredienser

1 kg potatis

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

1 tsk chiliflakes

salt

nymald svartpeppar

1 knippe hackad mynta

 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. När den är klar, häll av vattnet och lägg upp på ett fat.

2. Blanda en dressing med allt utom myntan. Häll över dressingen och strö över myntan.

3. Blanda försiktigt och servera direkt.

Kommentera

Lästips

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Klädd på jobbet

av Camilla Thulin söndag, 27 januari, 2013

Breda höfter eller?

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Ålderskris

av Camilla Thulin onsdag, 20 november, 2013

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Köksan och kocken

av Camilla Thulin onsdag, 18 mars, 2015

Shoppingråd

av Camilla Thulin söndag, 23 juni, 2013

Hår och herrar

av Camilla Thulin onsdag, 11 juni, 2014
Bläddra i arkivet