Matmarknad

tisdag, 3 april, 2018 av Camilla Thulin

Idag är det tisdag och då rullar den mest makalösa matmarknaden in i byn. Yalis marknad är känd, som den bästa på Bodrumhalvön. Just nu är det kronärtskockornas tid. Här finner man en mängd olika sorter, så för en connässör är den avdelningen ett under av raffinemang. Idag fanns även toppmurklor, ett naturens underverk jag tidigare endast skådat på bild och i diverse maträtter, nu har jag 5 stycken, som ska avnjutas på torsdag. Ofta rusar vi igenom marknaden, vilket är så fel, som det kan bli. Här ska man ströva långsamt, kolla in vad alla handlare har och sedan bestämma sig, då marknaden är noga genomscannad, det får bli till sommaren.

Kommentera

Påsk

söndag, 1 april, 2018 av Camilla Thulin

Här i Yalikavak stormar det för fullt. Tackolov sydliga varma vindar idag, häromdagen den kyliga nordan. Det händer inte så mycket, tackolov. Ett litet Nerjumträd fick påskskrud, det är väl ungefär vad som hänt.

Kommentera

Långfredag

lördag, 31 mars, 2018 av Camilla Thulin

Här i Bodrum känner ingen mänska till Långfredag. Mina sämsta minnen är från barndomen, varken tv, radio eller bio sände. Som tur var piggade familjen upp det hela med lite party, totalt emot konventionen. Tackolov är detta svunna tider. Vår Långfredag gick som vanligt i festiviteten tecken. Ikväll middag med goda vänner på restaurang Balik i Gümüsluck. Säkert en av de bästa fiskkrogarna i trakten, alltid fullsatt året runt.

Kommentera

Bort med ullätarna

torsdag, 29 mars, 2018 av Camilla Thulin

Jag har äntligen blivit av med ohyran, som äter ull och cashmire. Knepet är Naftalinkulor. Självklart finns de ej att köpa i Svedala och övriga Europa, det är gift. Har spenderat otaliga summor på verkningslösa produkter, som ekologiska feromoner, som drar till sig några stycken, absolut inte alla. Dyra sprayer, som halvfunkar. Cederträ olja, vilken känns mest som en romantisk dröm i storstan. Att ringa skadebekämpning med allt vad det innebär är värdelöst, för dessa små raringar kommer strax tillbaka, som ett brev på posten, i synnerhet då man bor, som vi i en gammal fastighet. Hittade plötsligt mina Naftalinkulor inköpta i Polen för ett halvår sedan, lade ut dem på strategiska platser, vips, så började flygfäna försvinna. Nu är de helt borta! Har därför jagat dessa kulor med ljus och lykta, men utan resultat. I Sverige är de förbjudna, likaså ute i Europa. Går in i alla snabbköp och järnhandlare dit jag kommer, för att undersöka förekomsten, men icke. Nu har jag hittat dem, här i Turkiet finns de fortfarande kvar. Här kallas de pissoartablett! Så nu ska jag bunkra, för framtida bruk. Så mitt tips till er med liknande problem är helt enkelt Naftalinkulor, vilka måste inhandlas utanför landets gränser. Det gäller att ha Naftalinkulor utplacerat hela tiden, vilka stoppar pälsänger och mal för alltid.

Kommentera

Bort med överflödet

onsdag, 28 mars, 2018 av Camilla Thulin

Här i Yalikavak infinner sig våren med värme och ljus, vilket innebär att det är enkelt att säga hejdå till vinterns överflödiga ätande, som sätter spår på kroppen. Antingen kan jag säga, som min kära väninna Dominika: jag råkade ställa in tvättmaskinen på 90 grader, så att allt krympte. För mig är det ett dåligt alternativ att behålla vinterns förråd, då kan jag inte ha mina kläder och fixa nya palltor finns det ingen ekonomi för. Vad göra, köpa nya springskor och gå raka vägen till Yaligymmet i backen. Ställa sig på bandet, cykla och trampveva med armarna. Det var roligt att fylla på depåerna, men inte så kul att göra sig av med dem. Ärligt talat tänker jag nog i första hand på hälsan. Rörelse hindrar mycket skit, som kan invadera kroppen.

Kommentera

1 2 3 621