Påväg

tisdag, 16 januari, 2018 av Camilla Thulin

Sitter på Arlanda5 och väntar på ett flyg som ska ta mig i motvind till Kastrup, undra hur det ska gå. Flygen norröver är försenade, men inte söderut. Efter en stillsam helg med make i full influensa och lunginhinneflammation och en dag på ateljén ska jag till Malmö Operan och se Pippin, kostym/mask genomdrag 2. Vi är ju i work in progress, dock med ytterst få förändringar, lite teknik här och där och en gnutta färg på diverse plagg, för att få dem mer levande. Det är härligt med en produktion, som är visuellt så bestämd och tydlig. Ingen behöver oroa sig för att kjolen är fel eller skon ful. Både enkelt och svårt, men min arbetsgrupp har varit enade om vad vi ska göra och hittils känns det väldigt kul och roligare lär det bli, när full orkester och riktigt ljus kommer. Musse fick också lite semester på Helenas Hundhotell, eftersom Husse har hög feber.


Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Hotell liv

lördag, 13 januari, 2018 av Camilla Thulin

Försöker minimera mina hotellnätter, man vill ju hem. Hemmet hägrar alltid och då gäller det att bo hemtrevligt när nöden kräver. Det går inte att åka hem efter en heldag, när man har tidiga morgonmöte dagen därpå. Just nu inför mina två premiärer framöver har jag bokat in mig på Stora Hotellet i Linköping och Mäster Johan i Malmö, hotellet går också under namnet MJ’s. Verkligt fina rum, det gäller att be om ett tyst rum, för annars kan homiemusiken, som strömmar genom hotellets 100 högtalare bli för påfrestande. Jag tycker ju om när det är tyst, den nya lyxen. I MJ’s fina hotellrum är det härligt att äta hämtmat från någon av Malmös fina Janpanska krogar Hai och Izakaya Koi eller vietnamesiska NamDo. Ofta är jag så trött efter intensiva dagar med många intryck, beslut och roliga samtal, så att gå på restaurang funkar inte för mig, ett stilla liv på hotellrummet är därför ultimat.


Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Mot Malmö Operan

torsdag, 11 januari, 2018 av Camilla Thulin

Då var det äntligen dags för första kostym/mask på vår galna musikal Pippin. Givetvis blir det logistikproblem, det slutar med att den andra Granntanten förbarmar sig över lille Musse, för husse ska till Köpenhamn och synka ljud. Vi hade bestämt att Musse skulle vara hemma med honom, men saker och ting händer, även för Musse, som just nu har det BÄST, medan vi andra sitter på flyg och bor på hotell. Här kommer några roliga bilder från dagens rep. Premiär 27/1 – Välkomna till en härlig show om en ung man, som söker livets mening. Hann även med en intervju med SVT om föreställningens kostym och hur vi tänkt.


Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

På resa med Musse

onsdag, 10 januari, 2018 av Camilla Thulin

Vår lilla Musse är ständigt ute och reser, han åker mest tåg och ibland bor han på hotell. Inte vet jag om han tycker det är kul, men jag tror omväxling förnöjer, även för en hund. Hans svans viftar iallafall max då vi kommer till kollegorna på Östgötateatern. Dessutom sitter han snällt i sin tågstol, men när vi närmar oss Stockholm – han känner det av någon outgrundlig anledning – vill han lägga sig raklång utmed den välpasserande tågången mot toan och restaurangvagnen. Som ni hör har djurvärlden ett toppläge, brevid fikastugan. Förr i tiden, då jag reste med två hundar, varav den ena var stor, så var det ett jävla meck med alla kaffegubbar och tanter, som både var allergiska och rädda för djur….ni hör ju hur cocco det låter. Nuförtiden har det lugnat sig, så jag funderar allvarligt talat på att ta tåget och resa med Musse en vecka till Malmö, inför premiären av Pippin. Han får ingen mat eller vatten innan, för då blir det inte så jobbigt för honom om tåget blir stående i 4h någonstans…..man måste ha framförhållning nuförtiden. Ska fundera på saken, för det är kul när han är med och vi kan gå långa promenader i fina Malmö.


Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Tack Marre!

tisdag, 9 januari, 2018 av Camilla Thulin

Jag vill tacka min kära väninna Marre för de makalöst vackra vantarna jag fått i julklapp. Marre är en skånsk textilkonsthantverkerska av högsta klass. Hon behandlar nål, tråd, garn, stickor, virknålar, tyger och symaskinen, som en gudinna. Allt hon tar sig an blir något underbart. Mina carmosinröda fantastiska vantar ska snart invigas, dock har jag lite ångest inför vantinvigningen, tänk om jag skulle tappa dem! Handskar, vantar och jag är en extremt dålig kombo, jag vet inte hur många fina skinnhandskar jag tappat, i synnerhet de jag snodde av mamma, inte bra. Ett tag hade jag raggsockor på händerna, för att vantarna var spårlöst borta. Nuförtiden, då jag köper handskar, främst på rea, inhandlar jag 3 par av samma sort, då går det att tappa eller snarare att slarva bort handskarna, för det finns ju förhoppningsvis en make kvar i byrålådan. Så, Marre dina små mästerverk får nog bara titta ut till fest!

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

1 2 3 617