Godaste Persiljesalladen

lördag, 29 december, 2018 av Camilla Thulin

Här kommer ett litet recept på en så kallad Tabbouleh på mitt sätt.
Ta två knippor storbladig persilja, hacka smått, en mellanstor gul lök – är den svensk, skala den, klyv den och låt den ligga i kallt vatten i 30 min. så kommer den mjuka löksmaken fram, kärna ur ett halvt granatäpple, blanda ihop fint i en bunke med en skön träslev. Under tiden, koka och sväll småkornig bulgur. När bulgur är mjuk och klar, sleva i lite lite i persiljeröran, efter smak. Smaksätt salladen med lite olivolja, en saltknutt och eventuellt lite citron saft. Var varsam och smaka av. En liten supersallad, som passar till förrätt eller tillbehör.

image

image

image

Kommentera

Aftonväskan

lördag, 1 december, 2018 av Camilla Thulin
På kvällen föredrar jag en liten väska endast med det nödvändiga för aftonen. Då får min vintagesamling titta ut. En av favoriterna är ett snörmakeriunder från England, väldigt sliten (så den lämpar sig inte för en närbild), ibland fyller jag i det skavda med en svart tuschpenna.

1970-1980

 

Tycker du om att vara diskret klädd kan du blomma ut i dina väskval. Väskan kan bli ditt signum. Lugna dig då med kläderna och fokusera på väskorna om du känner dig osäker.

Ute i butikerna finns det många små fina kvällsväskor. Förutom alla fantastiska lyxmärken vi väl känner till och kanske inte har råd med, så kan jag rekommendera mindre dyra högklassiga märken som franska Longchamp och svenska Palmgrens.

Väskan på bilden är tyvärr inte min, en vintagehistoria som bor hos någon annan.

Kommentera

Äldreboende

lördag, 10 november, 2018 av Camilla Thulin

Ju äldre jag blir, desto mer ointresserad blir jag av idéerna, som kretsar kring det nya svenska ordet ”coolt”. Jag tillhör en generation, som satte  en del saker och ting på kartan, just på den avdelningen. Denna devis retar nog många, tyvärr. Känner mer och mer att jag tröttnar på coolheten, eftersom de flesta coolingarna äe i himlen.Själv längtar jag ständigt ner till Yali och dess omnejd, ett makalöst ställe. Trots ett superkul jobb, längtar jag till när jag ska pensionera mig. Då kanske Yali blir mitt äldreboende.

Kommentera

Hemtvätt

söndag, 26 augusti, 2018 av Camilla Thulin
I min bok KARLAR MED STIL skriver jag om än det ena än det andra. Bland annat om Hemtvätteriet. Som den andra granntanten säger: Tänk så många kvinnor (mammor) det är som låter sönerna lämna hemmet handikappade. De kan varken tvätta eller städa. Inte undra på att det jämlika samhället förblir en … utopi. Varsågoda, lite om hemtvätt.

man_washing_dishes_ceramic_tile-r2838a6d99ee74396b7cad0416ee4a2ec_agtbm_8byvr_512

 

Skjortor tvättar jag nästen uteslutande i 40 grader, om det är fråga om riktigt svåra fläckar som vin eller mat kan det bli en 60-graders tvätt. Undvik torktumlare, vid torkning hängs skjortan på en galge.

Vanliga underkläder och strumpor i bomull skall tvättas i 60 grader och torktumlas. Finare underkläder och strumpor, körs i 40 grader och ska hängas på tork. Fina t-shirts ska tvättas i 40 grader och hängtorkas på galge.

Jeans, chinos, manchesterbyxor och andra vardagsbyxor ska vändas ut och in, tvättas i 40 grader och hängtorka.

Vissa jeans och byxor kanske man vill ha en liten krympningseffekt på, tvätta då i 60 grader och kör en torktumling efteråt så drar plagget garanterat ihop sig.

Enklare ulltröjor körs i ullprogrammet i maskin, 30 grader, för att vara på den säkra sidan och plantorkas efteråt på en handduk.

Återkommer om någon dag med lite stryktips.

 

Kommentera

Spenat på turkiskt vis

torsdag, 21 juni, 2018 av Camilla Thulin
Den här rätten är förstås självskriven på listan över goda saker att duka upp med till en turkisk buffet.

 

Hack och fix hemma i Camillas kök i Turkiet.

 

Kokt spenat på turkiskt vis

Färsk spenat eller fryst helbladig spenat.

Koka spenaten i 2 liter vatten, för att slippa få den brunaktig.

Ha i lite salt, det skadar aldrig.

När spenaten känns krämig och mjuk i konsistensen, sila av kokvattnet och häll på kallt vatten. Detta för att bevara den gröna färgen.

Låt rinna av och lägg ut spenaten på ett fat.

Hacka några färska vitlöksklyftor, strö hacket över spenaten.

Strö lite havssalt över och ringla till sist en god olivolja över.

Dekorera med citron klyftor.

Låt stå en liten stund, så att smakerna gifter sig med varandra.

Kommentera

1 2 3 622