Hemtvätt

söndag, 26 augusti, 2018 av Camilla Thulin
I min bok KARLAR MED STIL skriver jag om än det ena än det andra. Bland annat om Hemtvätteriet. Som den andra granntanten säger: Tänk så många kvinnor (mammor) det är som låter sönerna lämna hemmet handikappade. De kan varken tvätta eller städa. Inte undra på att det jämlika samhället förblir en … utopi. Varsågoda, lite om hemtvätt.

man_washing_dishes_ceramic_tile-r2838a6d99ee74396b7cad0416ee4a2ec_agtbm_8byvr_512

 

Skjortor tvättar jag nästen uteslutande i 40 grader, om det är fråga om riktigt svåra fläckar som vin eller mat kan det bli en 60-graders tvätt. Undvik torktumlare, vid torkning hängs skjortan på en galge.

Vanliga underkläder och strumpor i bomull skall tvättas i 60 grader och torktumlas. Finare underkläder och strumpor, körs i 40 grader och ska hängas på tork. Fina t-shirts ska tvättas i 40 grader och hängtorkas på galge.

Jeans, chinos, manchesterbyxor och andra vardagsbyxor ska vändas ut och in, tvättas i 40 grader och hängtorka.

Vissa jeans och byxor kanske man vill ha en liten krympningseffekt på, tvätta då i 60 grader och kör en torktumling efteråt så drar plagget garanterat ihop sig.

Enklare ulltröjor körs i ullprogrammet i maskin, 30 grader, för att vara på den säkra sidan och plantorkas efteråt på en handduk.

Återkommer om någon dag med lite stryktips.

 

Kommentera