Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Korsettens fasta grepp, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 8 maj, 2013

La Grande Epicerie

av Camilla Thulin onsdag, 30 april, 2014

Promenera mera

av Camilla Thulin onsdag, 13 februari, 2013

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Kusin Thomas Recept

av Camilla Thulin söndag, 11 maj, 2014

Bloomsbury

av Camilla Thulin söndag, 20 oktober, 2013

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Läsarfråga om vintagetvätt

av Camilla Thulin lördag, 2 april, 2016

Årets Granntant 2013

av Camilla Thulin lördag, 16 februari, 2013
Bläddra i arkivet