Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Hôtel Relais Saint-Germain

av Camilla Thulin onsdag, 27 augusti, 2014

Vivant

av Camilla Thulin onsdag, 22 januari, 2014

Nu blir det reklam!

av Camilla Thulin måndag, 17 december, 2012

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Dietrichs herrbyxa

av Camilla Thulin onsdag, 26 juni, 2013

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Älskade body!

av Camilla Thulin söndag, 6 september, 2015
Bläddra i arkivet