Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Hos frisören

av Camilla Thulin onsdag, 8 juli, 2015

Beckmans modefrågor

av Camilla Thulin söndag, 2 februari, 2014

Res med oss!

av Camilla Thulin fredag, 14 november, 2014

Madame Grès, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Fish Club

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014

Läsarbrev om shapewear

av Camilla Thulin onsdag, 4 november, 2015

Barda om hår: 1

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Ut ur garderoben, del 2.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Köksan och kocken

av Camilla Thulin onsdag, 18 mars, 2015
Bläddra i arkivet