Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

Ut ur garderoben, del 2.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Thomas & Abba

av Camilla Thulin torsdag, 25 juli, 2013

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Camilla Thulin söndag, 3 januari, 2016

Skräpkläder & HM

av Camilla Thulin måndag, 25 mars, 2013

Azzedine Alaïa

av Camilla Thulin måndag, 20 november, 2017

Galna skönhetsideal

av Camilla Thulin onsdag, 18 december, 2013

Trenchcoaten

av Camilla Thulin onsdag, 3 april, 2013

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Capribyxan

av Camilla Thulin onsdag, 5 juni, 2013
Bläddra i arkivet