Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Korsettens fasta grepp, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 8 maj, 2013

Underklädestvätt

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

PARIS fullbokat

av Camilla Thulin torsdag, 29 maj, 2014

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Barda om hår: 3

av Camilla Thulin söndag, 20 april, 2014

La Grande Epicerie

av Camilla Thulin onsdag, 30 april, 2014

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Skostorleken

av Camilla Thulin söndag, 28 april, 2013

Dyra och billiga krämer

av Camilla Thulin söndag, 24 mars, 2013

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018
Bläddra i arkivet