Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Garderobstips

av Camilla Thulin onsdag, 11 december, 2013

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013

Strykning

av Camilla Thulin onsdag, 28 maj, 2014

PARIS fullbokat

av Camilla Thulin torsdag, 29 maj, 2014

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 16 december, 2012

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013

Cassoulet

av Camilla Thulin söndag, 1 juni, 2014

Den dyra väskan

av Camilla Thulin söndag, 4 augusti, 2013
Bläddra i arkivet