Vilken vecka!

söndag, 17 februari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Timmarna bara virvlar förbi. Veckan som passerade startade med Öppet Hus på Beckmans. Kul att se alla som vällde in, och som med stort intresse tog del av studenternas arbeten och de olika presentationerna av våra program. Nu hoppas vi att många av dem som hälsade på söker till Beckmans. Kvällen avslutades med bröllopsmiddag som maken fixat: godaste hummern och lite bubbel. 27 år som gifta!

Som vanligt hakade sedan det ena mötet i det andra. Onsdagen blev riktigt tjock. Deltog bland annat i ett Warholseminarium på Moderna Museet för studenter från Handels. Spännande! Jag gav bort ett konstverk…eller ja, en replika då. Aftonen avslutades på dansens Hus, där Proventus bjöd in till en föreställning med Bathseva med anledning av företagets 50-års dag. Hipp hurra!

På lördagen blev det dags för dresscode långklänning och taxi till Stadshuset. Handelshögskolan delade ut doktorshattar och installerade professorer. I sitt tacktal passade Magdalena Andersson på att rekrytera genom att hänvisa till regeringen.se/ledigajobb

Söndagen blir betydligt lugnare. Jag och tvättmaskinen. Och så bara 2 texter att skriva. Skönt. Till middag blir det pasta med valnötspesto. Kanske behöver klädkammaren ses över lite också, nu tittar ju våren fram och det är dags för att låta lite saker byta plats på hyllor och i fack.

Kommentera

Stolthet och sorg

söndag, 10 februari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Den första februari gick en kär nära släkting bort. Fått förtroende att hålla ett minnestal vid begravningen. Formulerar mig sakta, tar mig fram i minnenas allé. Famlar, formulerar om. Sorgstråk läggs till sorgstråk, med åldern bär man snart på en hel orkester. Kommer det till slut att dåna i öronen?

Veckan har också fyllts av stolthet. Beckmans studenterna har rivit ner applåder på modeveckan, intervjuats i allt från Bon till Vogue. Flottare kan det inte bli. Och på möbeldesignmässan förärades Beckmansstudenter FORMs pris Årets nykomling. Och studenterna vid Visuell Kommunikation har gjort den ena makalösa kommunikationen efter den andra, till modeveckan och möbelmässan, i form av trycksaker, filmer, kampanjer. Allt idel rosat. Avs: sprickfärdig rektor.

Kommentera

Köpenhamn

söndag, 3 februari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

I veckan som passerade besökte jag Köpenhamn ett par dygn. På agendan stod jobb förstås. Beckmans deltog med alumn Amanda Borgfors Mészàros i Designers’ Nest, en tävling för ”up-and-coming” studenter från modeutbildningar i Norden. Att deltaga i tävlingar och visa upp sig offentligt samt som student få arbeta i så kallat skarpt läge, dvs med projekt i verkligheten – är viktigt. Därför uppmuntrar vi bland annat Beckmans alumner och studenter till att anmäla sig till tävlingar som gör att fler ögon riktas på deras arbeten och som ger upphov till bra kontaktnät. Att insistera på att vara ensam leder ingen vart. I Köpenhamn hann jag också med ett besök på Designmuseet.

Från Köpenhamn tog jag mig direkt till Hallwylska Museet i Stockholm och väninnan Charlotte Birnbaums vernissage. Utställningen heter ”Plateaux – Bordets primadonnor” och är värd en omväg som man brukar säga.

I övrigt har dagarna kantats av rapporter, fördjupningar, offerter, möten och framtagande av olika underlag…ja, allt som hör en rektors vardag till.

Har också skrivit en pigg text om döden. Får se vad som händer med den.

Kommentera

Vanlig vecka

lördag, 26 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Varit expert i panel om vikten av estetik i utbildning. Plöjt 181 sidor från Riksrevisionsverket. Haft xx antal möten. Kikat in i framtiden. Mätt saker. Och en hel del till. Som klickat hem en klänning och samlat på mig lite konst. Nu väntar en middag med årets bäst klädda kvinna. Dags att byta om!

Kommentera

Ellegalan

lördag, 19 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Ibland är arbetet som rektor för Beckmans designhögskola glamourkantat. Som igår, då det var Ellegala. Vår alumni Jennifer Blom var nominerad till Årets Bästa designer, vann gjorde dock kamraten Rodebjer. På catwalken visade vår lektor Martin Bergström upp en rhizominspirerad no-waste kollektion framtagen under HMs paraply.

Priset för Årets Bäst Klädda gick till väninnan Sara Danius, tillika gäst på Beckmans.

Priset delades ut av den andra geanntanten och flotta Susanne Ljung. Innan galan brakade loss piffade vi på rummet hos Fredrik Robertsson och hans Johan H.

Granntanten och Bea.

Johan och Fredrik.

Thomas N och Kajsa B jämför nåt.

Kommentera

11 1 2 3 573