Bästa receptionisten Ylva

torsdag, 21 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn


På Kulturhuset Stadsteatern har vi en fantastisk receptionist, Ylva. Hon håller koll på allt, Med betoning på ALLT och ALLA. Utan Ylva skulle många vara både vilse och utelåsta. Att vara receptionist har blivit allt svårare då alla numera har mobil i handen. Annat var det förr då ingen gick att nå utan att växeltelefonisten som ofta också var receptionist, var involverad. Talar av erfarenhet, då jag som ung vuxen jobbade som just telefonist och receptionist. Hos Ylva råder alltid god stämning, och igår visade hon mig något kul – ett reportage i ICA-Kuriren om konsten att inte (ständigt) le. Artikeln illustrerades bland annat med en bild från den andra granntantens instagramkonto.

 

Ja, ni ser själva…jag, Marie Göranzon, Ingela Lind och granntanten vägrar le. Varför skall kvinnor alltid smajla upp sig så fort det skall tas en bild? Inget fel på glädje och leenden, men en icke-leende uppsyn är inte att förakta. När man som kvinna skall fotograferas för någon tidning blir man ofta uppmanad (talar av egen erfarenhet) att göra något kul, spexa till det liksom genom att exempelvis titta ut genom ett hålet i en rund knäckebrödsskiva eller sitta uppflugen i ett fönster som en hamster (jepp). Kanske männen också blir uppmanade till att skojsa till det när de skall hamna på bild i dagstidning. Men bildbevisen visar att de antingen tackar nej, eller aldrig ens får frågan (för att ingen ens närs tänka tanken?) om att sträcka ut sig på en parkbänk som om den vore en solstol på Riverian. Well, Ylva är fantastisk. Både när hon ler. Och inte ler. Och hon skulle aldrig komma på tanken att kika ut genom hålet i en knäckebrödsskiva. Ylva är helt enkelt en förebild.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Rödtunga 

onsdag, 20 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

När man jobbar non-stop är det härligt att ha en make som sköter markservicen. Igår afton bjöds jag på rödtunga. Recept: lägg smör på ugnsfolie, lägg fisken i folien, urtagen ska den vara, salta, klicka över smör och lägg på några kvistar persilja. Slut till. Skjuts in i ugnen. 190 grader cirka 25 min. Mums.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Mötesrace

tisdag, 19 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Budgetförhandling, avtalsförhandling, kompetenskartläggning, ram, prognos…idag duggar mötena tätt. Samtidigt skall en ny utställning på plats och kreativa lösningar för två andra utställningar komma på pränt. Multitasking… i ett nötskal. Sedan väntar en hemma-afton. Trevligt.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

En tur till häktet

måndag, 18 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev det en tur till Häktet, Kulturhuset Stadsteaterns stora rekvisitaförråd i Skärholmen. Behövde lite stolar till utställningen MODE I FEM AKTER som öppnar nu på fredag den 22/9. Och den som söker finner, åkte tillbaka i lastbilen med rekvisitör Torulf med flaket lastat med stolar. Sedan följde ett besök i vår ljudstudio som ligger allra högst upp under taket i Kulturhuset Stadsteatern. Här hade Janne mixat ihop ett bra beat till MODE I FEM AKTER. Nu saknas bara…alla plagg signerade utexaminerade studenter från Borås Textilhögskola. Och de är på väg till oss från catwalken i London.


 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Fasan med sherrysås

söndag, 17 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn


Igår bjöd maken på godaste fasanen. Lade ut en bild på instagram, och genast kom önskningar om recept. Voila! Varsågoda, makens fasan: Fasanen klappas torr, gnids in med salt och svartpeppar, brynes i smör (eventuellt också lite olivolja). När fasanen fått fin färg bräseras den under lock i sherry. Vänd fågeln då och då. För torrt? Tillsätt lite vatten, ibland en skvätt utspädd kycklinfond. ömsom lite sherry. När fågeln är klar, efter cirka 30 minuter, tas den upp och läggs i folie. Nu är det dags för såsen. Sila av spadet i en ny kastrull. I spadet tillsätter man lite mer sherry, beurre manié och matlagningsgrädde. Puttra ihop. Smaka av. Under tiden trancheras fågeln. Serveras med rönnbärsgelé och vad man mer kan tänkas vilja ha, en god potatis förslagsvis.…kan ju dimpa ner lite fasan..särskilt om jag ser utsvulten och ledsen ut…

 

 

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

11 1 2 3 521