Robert Doisneau

onsdag, 20 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Idag har min tidigare arbetsplats Kulturhuset Stadsteatern gått ut med att utställningen med den franska fotografen Robert Doisneau öppnar 7 september. Det var i våras som jag och min dåvarande kollega Maria Patomella hälsade på i Doisneaus gamla hem och ateljé i Paris. Vi träffade Doisneaus döttrar som förvaltar farsarvet, och fick se allt vi bad om. Magiskt! Ser så fram emot öppningen!

Kommentera

Workation

tisdag, 19 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Har väldigt svårt för att vara helt ledig. Så det är jag inte. Planerar och petar i olika strategier och vrider och vänder på Beckmansrelaterade frågor. Kim däremot, kan konsten att semestra.

Kommentera

Smuggelhund

måndag, 18 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Och så foro vi till Italien. Via Nice. Då den franska strejken bara pågår och pågår, blev det buss över gränsen till Italien. Vid ombordstigningen upptäckte vi att hundar var förbjudna på bussen. Kim fattade galoppen och höll knäpptyst i sin flygväska under den 50 minuter långa bussresan. Och nu har vi installerat oss i vår italienska våning. Kim huttade genast en sval plats.

Kommentera

Hållidej och STIL i P1

fredag, 15 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Idag är min första semesterdag. Någonsin. Har visserligen haft anställning förr, som innehållit semesterdagar. Men de dagarna har alltid fyllts med skrivande, skissande, biennaler och annat idel stimulerande. Men denna gång ska jag åtminstone försöka att vara lite ledig. Inledde förstås med att mejla till jobbet. Men sedan blev jag varse om att radions program STIL sändes imorse. Så nu haver jag lyssnat på mig själver samtalandes med sköna smarta Susanne Ljung i en timme. Ojoj. Från uppväxt till chef. Sedan har jag semestrat lite vilket idag innebar en promenad med make och hund till antikmarknaden på Place Saint Sulpice samt ett besök hos slaktaren för inköp av två fina fläskkotletter. De kommer serveras till middag ihop med en gratäng på aubergine/tomat/mozarella som för enkelhetens skull tillagas i förväg.

Kommentera

Tack Benny!

onsdag, 13 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Måndagen avslutades med en fantastisk kväll i två akter till minne av Benny Fredriksson. Du kommer för evigt att fattas oss!

Och vårt liv går vidare, vilket på tisdagen innebar hel studiedag med personalen på temat likabehandling. Vi lunchade gott hos Alma på Nybrogatan, och alla fick vad de önskade, från veganskt till fisk.

Kommentera

11 1 2 3 561