Köpenhamn

söndag, 3 februari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

I veckan som passerade besökte jag Köpenhamn ett par dygn. På agendan stod jobb förstås. Beckmans deltog med alumn Amanda Borgfors Mészàros i Designers’ Nest, en tävling för ”up-and-coming” studenter från modeutbildningar i Norden. Att deltaga i tävlingar och visa upp sig offentligt samt som student få arbeta i så kallat skarpt läge, dvs med projekt i verkligheten – är viktigt. Därför uppmuntrar vi bland annat Beckmans alumner och studenter till att anmäla sig till tävlingar som gör att fler ögon riktas på deras arbeten och som ger upphov till bra kontaktnät. Att insistera på att vara ensam leder ingen vart. I Köpenhamn hann jag också med ett besök på Designmuseet.

Från Köpenhamn tog jag mig direkt till Hallwylska Museet i Stockholm och väninnan Charlotte Birnbaums vernissage. Utställningen heter ”Plateaux – Bordets primadonnor” och är värd en omväg som man brukar säga.

I övrigt har dagarna kantats av rapporter, fördjupningar, offerter, möten och framtagande av olika underlag…ja, allt som hör en rektors vardag till.

Har också skrivit en pigg text om döden. Får se vad som händer med den.

Kommentera