Tvårätters på ingenting

onsdag, 5 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Igår ägnades hela dagen åt läsning och tänkande (okej, brukar faktiskt tänka alla andra dagar också, men nu tänkte jag EXTRA KLURIGT på allehanda jobbrelaterade spörsmål). När det blev dags för att äta lunch fanns faktiskt ingenting att servera. Tills min skarpa blick fick ihop följande: en pasta med svarta oliver (hade en påse torkade inlagda), sardeller (finns alltid i kylen), kapris (finns också alltid i kylen), riven parmesan och som pricken över i:et en rå äggula. Hittade till och med dessert, en bit persikokaka som jag bakade häromdagen på resterna av persikokompotten som vi ätit i dagarna tre och tröttnat på. Undrar ni vad jag gjorde med äggvitan? Den sparades förstås och halkade på aftonen in i en bondomelett. Även denna dag är en läs- och tänka-på-djupet dag, vilket passar bra då temperaturen kommer krypa upp till trettio. Plus. Och självklart håller vi stilen fast att vi arbetar solo. Sval linneklänning inköpt hos den andra granntanten.Recept på liten bärkaka:

Smält 100 g smör – låt svalna.

Vispa i 1.5 dl ströcocker.

Vispa i 2.5 – 3 dl mjöl.

Rör i 2 hela ägg.

När smeten är jämn och fin häller du den i en smord form.

Toppa smeten med överbliven kompott eller färska bär.

Skjuts in i ugnen, 175 grader, 35 minuter.

Kompotten gör vi på frukt som legat för länge i vår fruktskål, skär ner i en kastrull, på med LITE vatten och LITE florsocker. Putter, putter. Låt svalna. Ät!

 

Kommentera