Salad Niçoise

fredag, 24 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Den här dagen tillbringas också vid tangenterna. Och äntligen kommer luntan arbetsdokument jag väntat på. Kuvertet har tagit elva dagar på sig, från Stockholm till Paris. Kanske rest med häst? Eller tagit sig en paus i Holland? Nåja, nu är kuvertet framme i alla fall. Samtidigt som jag jobbar passar jag på att förbereda middagen. Kokar potatis och ägg. Skakar ihop en vinägrett med mycket vitlök, senap och honung i. Ikväll blir det nämligen en sallad Niçoise, kommer matcha värmen fint. Just nu är det lite slöjmoln, men temperaturen skall klättra upp till 28. Min sallad Niçoise görs idag på följande varor: kall kokt potatis, haricots-verts, tomater, kokta ägg, rödlök, maché sallad, raka sardeller, kapris, tonfisk – och så massor av vinägrett som sagt baserad på vit balsamvinäger och god olivolja.

Sådärja, en liten uppdatering flera timmar senare, salladen klar:Kommentera