Auberginelåda

måndag, 3 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll blir det auberginelåda till middag. Har aldrig gjort detta förut, men tänkte att det kunde bli gott. Lite ”comfort-food” över detta också. Precis som med Brandade de Morue som jag gjorde häromdagen. Auberginerna har jag sköljt och skivat, sedan saltat och låtit de ligga i press över dagen för att vattna ur sig själva. Torkade dem sedan torra i en ren kökshandduk. Stekte på dem i teflonpannan. Fräste spenat med vitlök och tomat. Lade ett lager aubergine i ”lådan”, spenatmixen ovanpå, sedan ett nytt lager med aubergine. Varje lager har saltats. Sedan på med ett topplager bestående av keso och getost som enbart pepprats. Skjuts in i ugnen. Men innan lådan åker in i ugnen skall jag och Kim ta en kvällspromenad. Det kommer en uppdateringsbild med slutresultatet under aftonen.

IMG_9402.JPG

IMG_9412.JPG

IMG_9404.JPG

IMG_9414.JPG

IMG_9417.JPG

IMG_9416.JPG

IMG_9418.JPG

IMG_9419.JPG

Kommentera