Kanin i senapssås

onsdag, 11 juni, 2014 av Karina Ericsson Wärn

På lunchen promenerade vi över till ön Cité och köpte lite blomster. Alltid lika spännande att nosa runt där. Sedan en rask promenad hem till tangenterna igen. Och maten. Ikväll blir det en fransk klassiker. Kanin i senapsås gjort efter eget huvud. Vänder kaninbitarna i lite mjöl. Bryner i smör och olivolja. Saltar och pepprar. I med en finhackad gul lök och förkokta morotsslantar. Bryner. I med lite vitvinsvinäger. Låter puttra. I med kycklingbuljong. Får småputtra ca 40 min. I med stark senap, jag tog två olika sorter, sedan i med creme fraiche. Putter putter. Medan kaninen puttrat har jag mejlat olika museer världen runt om lite olika modesaker och ting. Grytan serveras med kokt potatis och iskallt vitt vin i glasen. Till dessert kommer det att bli en aprikosomelett av maken, efter urgammalt berömt recept.

20140611-170048-61248021.jpg

20140611-170105-61265231.jpg

20140611-170119-61279989.jpg

20140611-170142-61302351.jpg

20140611-170509-61509612.jpg

Kommentera