Alain Ducasse på arbetsmenyn

torsdag, 2 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Nu är det vanlig arbetsdag igen. Här i Paris är visserligen alla dagar arbetsdagar. Igår pysslades det med lite texter hit och dit. Denna dag skall dock ägnas åt KULINARISK SPANING. Ett par intressanta kulinariska adresser skall närskådas de närmaste dagarna, bland annat en nyöppnad bokstavligen söt adress vid Bastiljen som den kända kocken Alain Ducasse har sina fingrar i. Som research såg jag ett teveprogram om honom igår. Mycket fascinerande. Otroligt gripande var historien om när han ensam överlevde en flygolycka. Hans vän dog, och alla andra ombord. Under flera månader efteråt kunde han på grund av skador inte röra en fena eller göra någonting för egen maskin. Under den tiden utvecklade han en precision, när det kom till att i ord ge direktiv för hur saker skulle lagas och smaka. Idag har han krogar över hela världen, alla stjärnbeströdda. Han flyger kors och tvärs över jorden hela tiden, för att kontrollera och provsmaka. Naturligtvis mötte han sin fru på en flight … var annars.

chocolat

Kommentera