Goyard och andra kopior

onsdag, 31 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag får många förfrågningar om det gamla anrika franska varumärket Goyard, vars väskor blivit otroligt populära. Och är jättedyra. Under rubriken MODENOTERAT hittar du ett litet reportage om Goyard, som jag förstås varit och hälsat på. Du kan läsa texten här. Många frågar mig hur man kan köpa en Goyard-väska på nätet. Svaret är: det kan man inte. Goyard säljer bara sina produkter i sina egna butiker. Alla Goyard-produkter som cirkulerar på nätet, och som presenteras som sprillans nytt, är fejk och åter fejk. Det är olagligt att köpa franska varumärken i fejktappning, så tänk dig för ordentligt innan du klickar hem en fejkväska (som naturligtvis också är dyr). Det hela kan sluta väldigt tokigt. Och känns en äkta Goyard på tok för dyr för din plånbok, ja då är den ju det. Personligen tycker jag väskor är rätt ointressant. Visst, jag föredrar snygga saker framför fula, och funktionella väskor framför opraktiska, men jag är mer mån om att ha händerna fria än att hålla i något som för stunden anses vara ”rätt”. Vi kommer för övrigt komma med en liten artikel här framöver, som handlar om kopierandet i modevärlden. Denna gång kikar vi bland annat på JC och dess designer Rasmus Wingårdh (tidigare bl.a Filippa K), som norpat fräckt ….

Kommentera