Kaningryta

måndag, 6 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll blir det kaningryta på italienskt vis. Bryn den styckade kaninen. Lägg bitarna i gryta. Salta, peppra krydda med rosmarin, släng i lite vitlök. Pudra över lite mjöl. Tillsätt vitt vin och buljong. Låt puttra en dryg halvtimme, kanske 45 min. Känn helt enkelt efter, köttet skall kännas mört. Tillsätt svart oliver innan servering. Servera med tagliatelle eller bara bröd och sallad. Tyvärr blev det rosmarin på burk då färska kryddor på kruka inte existerar i franska matbutiken. Knippen med basilika, mynta och gräslök finns. Men sedan är det stopp. Kim sniffar glatt.

20130506-164815.jpg

20130506-164828.jpg

20130506-164839.jpg

20130506-164846.jpg

20130506-165120.jpg

20130506-182628.jpg

Kommentera