Besöket hos René Barbier har varit en ren höjdare. Vi har lyssnat på herrarna Jep Bargalló och vinmakaren Josep Sardà. Två oerhört passionerade och kunniga personligheter, som gav allt. Jag har fått ett hum om hur man tillverkar vin och cava. René Barbiers produktion är helt ekologisk med biologiska bekämpningsmedel som ferromoner och annat. Rundturen tog oss till vinstockarna, proceduren hur de dagligdags handplockade 500.000 kg druvorna blir till vin. Vi slutade dagen uppe på taket på cava källaren. Där har man byggt en sjö med utsikt över Montserrat bergen. Sjön gör att temepratur och fukt ständigt är korrekta. Här kommer lite bilder från vår tur. Klänningen jag har är en Donna från i våras och ett par gamla härliga Prada blom slipins.
René Barbier – vinhuset
Ikväll fick vi en excellent marin middag utmed vattnet. Värd för middagen var Susanna, som är ansvarig för René Barbiers marknadsföring i Sverige. Med oss var också Pretto PR Fredrik och Maria, 3 väldigt trevliga matbloggerskor Jenny, Viktoria och Susanne och som kronan på verket fotograf Palmklint. Det var en liten start på vår resa ut till René Barbiers vingård idag. Det serverades en mängd spännande mollusker och det goda vinet flödade. Vi skulle nog kunnat tjoa hela natten, men det tillåter oss inte vårt schema idag.
Loppis
Fick härliga Paris känslor, för nedanför katedralen låg en liten elegant loppis a la Porte de Vanves, den vi alla Paris tanter besökte. En liten pärla fylld med spanska godbitar, som gamla flamenco sjalar och en vackra solfjädrar. Är besatt av den spanska flamenco looken. Har en hel kartong full med supersnygga spanska dockor, både stora, små och några gamla. Hann inte utforska marknaden så noggrant som i Paris och tur var väl det, för annars hade jag väl köpt den vackar svarta sjalen och varför inte bulldoggarna. Som sagt, det är redan fullt hos oss.
Kommentera