På vingården

fredag, 27 september, 2013 av Camilla Thulin

Besöket hos René Barbier har varit en ren höjdare. Vi har lyssnat på herrarna Jep Bargalló och vinmakaren Josep Sardà. Två oerhört passionerade och kunniga personligheter,  som gav allt. Jag har fått ett hum om hur man tillverkar vin och cava. René Barbiers produktion är helt ekologisk med biologiska bekämpningsmedel som ferromoner och annat. Rundturen tog oss till vinstockarna, proceduren hur de dagligdags handplockade 500.000 kg druvorna blir till vin. Vi slutade dagen uppe på taket på cava källaren. Där har man byggt en sjö med utsikt över Montserrat bergen. Sjön gör att temepratur och fukt ständigt är korrekta. Här kommer lite bilder från vår tur. Klänningen jag har är en Donna från i våras och ett par gamla härliga Prada blom slipins.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera