Dam och herrtoa

söndag, 29 september, 2013 av Camilla Thulin

Såg en rolig notis i Svd idag. Jag är precis som mamman i texten. Så fort det är kö på Damenas går jag in på Herrarnas, ibland blir jag eskorterad av någon flott karl. Toa som toa, jag delar ju toa med en karl hemma och med en massa karlar på jobbet. Och en annan intressant iakttagelse är att damtoan nästan alltid är skitigare och snuskigare än herrtoan. Ofta undrar jag vad alla tanter gör på damrummet. Det är som vi helt skiter i hygien överhuvudtaget. Äckligt papper på golvet, nerskitna toaletter – ofta finns en borste man kan rafsa själv med. Själv brukar jag alltid trycka ner pappret i papperskorgarna, så att det komprimeras, då slipper pappershandukarna rinna över och sunka runt på golvet.

image

Kommentera

Barcelona blommor

lördag, 28 september, 2013 av Camilla Thulin

Fick en fantastisk bukett i förrgår natt, tillsammans med en cava sec från René Barbier. Givetvis tog vi med den hem. Slog in den i kemtvätts plast och den höll hela vägen. Den är magnifik. Är nyfiken hur länge den kommer att hålla.
Kanske den kommer att frysa ihjäl hos oss eftersom vi har el element med olja i – svindyrt.

image

image

image

image

Kommentera

Ordningen är återställd.

lördag, 28 september, 2013 av Camilla Thulin

Nu är vi hemma igen och Musse är på plats efter en välbehövd kul hundsemester på Helenas Hundhotell. Har var så söt och glad, svansen går som ett jihuuuuu! Ikväll spelar Johan och jag fixar hemma. Resan hem var fylld av förseningar. Ångesten att Johan ej skulle komma hem i tid till föreställningen Amadeus på Dramaten var stor, iallafall för min del. Men nu är det lugnt i alla luckor.

image

image

image

Kommentera

Avslutnings middag

lördag, 28 september, 2013 av Camilla Thulin

Ikväll blev vi inviterade till restaurang Windsor. En klassiskt snygg krog med modern konst på väggarna,  små matsalar à la chambre-separee – mycket trevligt – med runda bord. Det runda bordet är ultimat, alla är med. Måltiden var ytterst elegant och smakade dessutom mycket bra. René Barbier serverade sina lyxigaste viner och cavor, vilka var mycket förnämliga. Vi har haft ett underbart dygn här i Barcelona. Vädret har varit bäst, likaså temperaturen. Nu gäller det att stå ut med den svenska kylan i c:a 6 månader. Förra året var det ett halvår av minusgrader…..burrrrrr……
Min klänning är från mig själv, vår 14 och kommer att levereras i februari. Ko- väskan är en gammal Anya Hindmarsh, som jag haft i 10 år, har också en större med ett fint får.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Catalansk lunch

fredag, 27 september, 2013 av Camilla Thulin

Måltiden intog vi på vingårdens restaurang Masia Torre del Gall. En klassisk spansk gård ute bland vinstockarna. Man vill genast flytta dit. Maten var helt suverän! Det serverades en mängd härliga viner, rosé (samma som är i min box, spanjorer förstär ingenting utav boxar, men de anpassar sig, för man måste ju sälja i slutändan), ett gott lätt vitt vin, ett rött och två olika cavor, en brut och en demi sec. Cava är modellen, tycker att den är godare än champagne och dessutom mycket mer prisvärd.  René Barbiers cava sec finns nu i bolagets sortiment,  en mycket god vara under 80 kronor. Ska börja dricka cava lite mer ofta tror jag, passar utmärkt till vardags middagen. Passade på att sno lite rosmarin i trädgården, den blir bra till söndagens middag.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera