Ska flyga till Bodrum sent ikväll, så det är enklare att sticka ut till Arlanda på dagen med Musse. Annars väcker vi alla sovande hundar mitt i natten och det är ingen idealisk situation. Musse blev hämtade av sköna Linda, som haft hand om honom som valp. Hon tog hem honom då han var baby. En underbart seriös kvinna, som sköter doggarna på bästa sätt. Det blev givetvis ett kärt möte.
Möte
Dags för andra stora produktionsmötet tillsammans med Flashdance gänget. Här diskuteras scenografilösningar och hur flödet går i produktionen. Kostymavdelningen lurar fortfarande i vassen, vi måste fortfarande ha fler möten, för att utröna exakt vad vi ska göra, sedan går der undan. Jag hatar att jobba i blindo, komma med en massa förslag när ingen vet hur det ska vara. Hellre total koncentration och pitcha direkt. Är ingen vän av flera alternativ, det känns mest osäkert.
Sås på påse
Blev lite chockad, då jag 2014 fick en såspåse med en damtidning. Lagar man denna typ av mat idag, då vi varnas för diverse E:n och underligheter. Personligen är jag jätte rädd för påsmat och halvfabrikat., burrrrrr! Att göra en kantarellsås på riktigt är ju super enklet och gott. Så här gör man: ta en mängd gula eller trattkantareller, rensa och skölj eventuellt de gula. Ta fram stekpannan, fräs svampen nästan torr, tillsätt en rejäl klick smör, låt steka lugnt och fint i 10 minuter, salta, peppra, häll över 15% eller 27% grädde. Låt puttra på, häll på lite grädde allt eftersom vätskan försvinner. Smaka av med lite japansk soya, kanske slatt vin om det finns någon. Glöm inte att värmen ska vara låg – slowcooking är metoden till riktigt bra matlagning.
Kommentera