Sås på påse

torsdag, 24 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Blev lite chockad, då jag 2014 fick en såspåse med en damtidning. Lagar man denna typ av mat idag, då vi varnas för diverse E:n och underligheter. Personligen är jag jätte rädd för påsmat och halvfabrikat., burrrrrr! Att göra en kantarellsås på riktigt är ju super enklet och gott. Så här gör man: ta en mängd gula eller trattkantareller, rensa och skölj eventuellt de gula. Ta fram stekpannan, fräs svampen nästan torr, tillsätt en rejäl klick smör, låt steka lugnt och fint i 10 minuter, salta, peppra, häll över 15% eller 27% grädde. Låt puttra på, häll på lite grädde allt eftersom vätskan försvinner. Smaka av med lite japansk soya, kanske slatt vin om det finns någon. Glöm inte att värmen ska vara låg – slowcooking är metoden till riktigt bra matlagning.

image

image

image

Kommentera