Bästa läppglansen

onsdag, 30 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Som läppglans nörd har jag utrönat att de bästa glansen just nu om man vill ha en naturlig färg är Dior Addict färg 002 och Clarins Instant Light och Eclat Minute. Finessen med dessa två glans är att de sitter länge och är lite klistriga. Visst, de dyra, tyvärr går ofta bra kvalitet hand i hand med ett högre pris, dock inte alltid.

image

Kommentera

Tillbaka till verkligheten

tisdag, 29 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Tackolov är det högtryck just idag på ostkusten. Musse kom till Arlanda, vi åkte hem och lämnade väskor och promenerade till ateljén. Som vanligt fullt tryck. Själv kommer jag från skriveri och dator knapprande. Fina klänningar väntar på sitt tillfälle, det är underbart att se lite drömfabrik mitt i vårt totala allvar. Väl hemma vid sjutiden blev det kycklinglår i ugn med tomater och oregano från balkongen. Olja i botten på formen och smörklickar på kycklingens ovansida, salt. Låt stå i ugnen på 175 grader i 1, 5h – slowcooking. Kycklingen blir sanslöst god vid så lång tillagning.

image

image

image

image

Kommentera

Frukost

tisdag, 29 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Sitter i loungen på Sabiha Gökçen och äter frukost, linssoppa och gurka. Jag har ett Priority Pass, som gäller i alla lounger. Trevligt, för här finns mat, te, vin och internet – allt man behöver för att slå ihjäl en timme. Solen gassar och jag är avundsjuk på Johan och hans två sambos Mini och Sten. Idag ska Johan åka med grannarna till Izmir och lyssna på stans konsert till folket. Vår andra granntant Zelda, Turkiets svar på Bob Dyland ger konsert, är avis igen!

image

image

Kommentera

Kammusslor

måndag, 28 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Vi köpte små pilgrimsmusslor på Metro. Vi har bestämt oss för att prova alla olika mollusker, som finns i fiskdisken. Tanken för kvällens middag var vongole med andra musslor.  Dessa små pilgrimsmusslor har sjögräs och alglagringar på sig. Var rädd att det skulle bli algsmak på buljongen, men icke. Jag skrubbade snäckorna, alla var öppna och luktade bra. Lät dem ligga i kallt vatten i 30 minuter, som ska bytas kanske 4 gånger. Sedan gjorde jag som vanligt,  svettade finhackad vitlök och smålök i olivolja, ner med alla skrubbade musslor och häll över vitt vin, låt koka i c:a 3-4 minuter. Sila av buljongen,  plocka ur musslor ur skallen, spara några fina snäckor för dekoration. Koka pasta, svetta hackad vitlök och chili i en stekgryta, vräk i pastan, i med musslor, häll över buljong, så att det känns bra, i med 50 gr smör, som får smälta, i med finhackad persilja och salta efter  smak, puttra upp vongolen, så att det blir varmt. Gott och enkelt.

image

image

image

image

image

image

Kommentera