Imorgon ska jag ha nyårsdrink för ett reportage i en stor mattidning, väldigt kul. Middagen lagas separat med vårt porslin, fat, bestick, duk och servetter. Har fixat med blommor och lite smått och gott hos trevliga Lulles i Söderhallen.
En stor lax
Köpte en 3,5 kilos lax för 49 kronor kilot. Jag gillar lax. Jag gravade den stora biten, väldigt enkelt: till 1, 7 kg fisk har man 1dl socker, 1dl salt, 5 teskedar mald vitpeppar (hade inga korn)-blanda, ordentligt med dill. Lägg bruten dill i botten på en passande form, strö över sockerblandningen, lägg första biten med skinnsidan ner, lägg på bruten dill på köttsidan och strö sockerblandningen över, lägg över tvillingbiten med köttsidan mot dillen, täck skinnsidan med bruten dill och resten av sockerblandningen. Sätt in formen i en plastpåse, ställ in i kylskåpet eller ut på balkongen om det är kallt. Vänd fiskbiten två gånger om dagen i två dygn, sedan färdig. Skjärt biten blev min middag. Snabbgravade de små bitarna med två matskedar socker och en tesked socker, skal från en riven lime och lite chili, grava i 30 minuter, in i ugnen på 175 grader i c:a 20 minuter. Jag åt med kokt bladspenat med lite ringlad Zeta olivolja och grovt salt.
Gucci eller Moreschi
Dagens fråga för mig, Claes Ljungmark och regissör Munchi är huruvida Claes ska ha Gucci loafers eller Moreschi brogues, förövrigt fynd från M-L Secondhand på Kommendörsgatan. Provningen med Elisabeth gick som smort. Teaterns eminenta tillskäreska Elisabeth är alltid lika suverän i sina snitt. Lite juveler delades också ut. Nästa fredag har vi första kostym.
Kommentera