Dagens fångst var lamm, skuret i små bitar, the turkish way. Eftermiddagens lång kok gör man så här: hacka en halv röd chili smått, likaså 4 vitlöksklyftor och en gul lök, låt dem svettas tillsammans med en kanelstång i en panna. Häll sedan i lammbitarna och stek ihop på svag värme i 20 min. Häll sedan i ett glas vitt vin, låt brässera i ytterligare 20 min. När det känns ihopkokt vräk i ett antal hackade tomater, som på bilden. Låt koka ihop c:a 1h, smaka av med salt, kanske lite mer vin. Jag serverade med ungns potatis, stora hackade bitar, som legat i vatten en stund, koka dem i 3 minuter, ner med dem på en plåt med solros eller rapsolja och smör. Stek i ugnen på 200 gr i c:a 1h. Brässerade även lite mangold, vilket är både gott och nyttigt.
onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin
En tur på byn
onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin
God fortsättning
onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin
Kommentera