Lammgryta

onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin

Dagens fångst var lamm, skuret i små bitar, the turkish way. Eftermiddagens lång kok gör man så här: hacka en halv röd chili smått, likaså 4 vitlöksklyftor och en gul lök, låt dem svettas tillsammans med en kanelstång i en panna. Häll sedan i lammbitarna och stek ihop på svag värme i 20 min. Häll sedan i ett glas vitt vin, låt brässera i ytterligare 20 min. När det känns ihopkokt vräk i ett antal hackade tomater, som på bilden. Låt koka ihop c:a 1h, smaka av med salt, kanske lite mer vin. Jag serverade med ungns potatis, stora hackade bitar, som legat i vatten en stund, koka dem i 3 minuter, ner med dem på en plåt med solros eller rapsolja och smör. Stek i ugnen på 200 gr i c:a 1h. Brässerade även lite mangold,  vilket är både gott och nyttigt.

image

image

image

Kommentera

En tur på byn

onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin

Vi måste ju ha en god middag idag också. Valet föll på charkuteriet mitt i byn. Jag har snart handlat där i 10 år. Den gamla fina svarta hunden ligger troget utanför. Det fick bli lammbitar till en gryta.

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

God fortsättning

onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin

Det blåser sydost här idag. Vår flotta gran blåste ner för trappan. Nu är den fastsurrad och svajar lite lätt på plats, medan jag skriver bildtexter till min nya ”Gör om mig” bok.

image

image

Kommentera

Ultimat julefrid

tisdag, 24 december, 2013 av Camilla Thulin

Det får man här i Yalikavak. Byn är tyst och lugn, allt är öppet som vanligt. Jag njuter av stillheten, det känns såååå exotiskt. Bara att det är tyst då man öppnar dörren, möjligen ett hundskall eller en mjaoande katt. Inga möten eller middagar inbokade, bara ett totalt hemmamys i stugan, för mig är det total lyx. Har suttit vid datorn och jobbat hela dagen, tittat ut över vattnet, matat och pratat med katter, funderat på vad vi ska äta. Har ett stort kalkonlår i kylen, som väntar på att bli anrättat.Vi tog en sen tur ner på byn för att köpa lite soya och några turkiska skvallerblaskor (härliga inspirationskällor). Den flotta matbutiken Macro var mer eller mindre öde, lugnet själv. Det lustiga är att svenska pepparkakor har hittat hit, bageriet måste ha en sjukt skicklig agent eller säljare. Turkar borde gilla pepparkakor, eftersom smaken egentligen är något mer orientalisk än svensk.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Vera hälsar

tisdag, 24 december, 2013 av Camilla Thulin

Vera hälsar God Jul från Varberg till alla Granntanter runt omkring i landet!

image

Kommentera