Lammgryta

onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin

Dagens fångst var lamm, skuret i små bitar, the turkish way. Eftermiddagens lång kok gör man så här: hacka en halv röd chili smått, likaså 4 vitlöksklyftor och en gul lök, låt dem svettas tillsammans med en kanelstång i en panna. Häll sedan i lammbitarna och stek ihop på svag värme i 20 min. Häll sedan i ett glas vitt vin, låt brässera i ytterligare 20 min. När det känns ihopkokt vräk i ett antal hackade tomater, som på bilden. Låt koka ihop c:a 1h, smaka av med salt, kanske lite mer vin. Jag serverade med ungns potatis, stora hackade bitar, som legat i vatten en stund, koka dem i 3 minuter, ner med dem på en plåt med solros eller rapsolja och smör. Stek i ugnen på 200 gr i c:a 1h. Brässerade även lite mangold,  vilket är både gott och nyttigt.

image

image

image

Kommentera