I afton har det varit första publikrep på Flashdance. Det är alltid kul med första publik. Tror att folk var ganska glada, vi har en bit kvar. Tackolov är våra kostymer mer eller mindre klara, bara lite piff här och där och justeringar.
Pretygmässa i Nacka strand
Vi var ute en sväng på preview i Nacka Strand, där alla svenska tygagenter ställer ut innan stora tygmässan i Paris. Anders och jag tittar på leverantörer vi ej kan se i Paris. Veckan efter Premier Vision ställer de svenska agenterna ut i Borås. Kanske jag slinker in där eftersom jag jobbar på Stadsteatern i Borås med Misantropen, just den veckan är det premiär veckan. Vi träffade även flotta hr Lindarw, som var ute i andra showärenden.
Hemmakväll
Som ni vet har jag kvällspass under Flashperioden. Denna dag har det varit rep med enskilda scener utan kostym. Äntligen har ateljén fått en ledig vardags kväll. I helgen har 4 herrar lagt ner 20h var på 4 dansklänningar. Dansflickor har fastnat med klackar i trådar. Nu är det åtgärdat och dansflickor kan dansa fritt, trots att de tycker klänningar är fula – så kan det vara ibland!
Var och en gör sitt jobb och i slutändan brukar det bli topp. Vägen dit kan vara snårig, tuff och hård, men har man tur, så.blir det bäst! Kvällens middag blev ”Man tager vad man haver”, stora räkor i ingefärs sås. Enkelt och gott. Smält hackad vitlök, röd chili och gul lök i olivolja. Riv två tomater på grövsta, på järnet, fimpa skalet. Häll i tomatrivet i pannan. Halvera en grönsaksbuljong tärning ogh smula i. Skala de råa räkorna. Koka skalen i vin i c:a 5 minuter, sila ut buljongen i tomat såsen genom en rostfi sil. Häll i lite mer vin, låt puttra på.
Stek de rå räkorna i smör med vitlök och röd chili, vänd fram och tillbaka i 3 minuter. Tomatsåsen ska avsmakas med 15% grädde och 25gr smör, för att få en len fin smak. Räkorna ska i direkt i en varm gryta, finhacka persilja och strö över. Servera med spagetthi.
Kommentera