Som ni vet har jag kvällspass under Flashperioden. Denna dag har det varit rep med enskilda scener utan kostym. Äntligen har ateljén fått en ledig vardags kväll. I helgen har 4 herrar lagt ner 20h var på 4 dansklänningar. Dansflickor har fastnat med klackar i trådar. Nu är det åtgärdat och dansflickor kan dansa fritt, trots att de tycker klänningar är fula – så kan det vara ibland!
Var och en gör sitt jobb och i slutändan brukar det bli topp. Vägen dit kan vara snårig, tuff och hård, men har man tur, så.blir det bäst! Kvällens middag blev ”Man tager vad man haver”, stora räkor i ingefärs sås. Enkelt och gott. Smält hackad vitlök, röd chili och gul lök i olivolja. Riv två tomater på grövsta, på järnet, fimpa skalet. Häll i tomatrivet i pannan. Halvera en grönsaksbuljong tärning ogh smula i. Skala de råa räkorna. Koka skalen i vin i c:a 5 minuter, sila ut buljongen i tomat såsen genom en rostfi sil. Häll i lite mer vin, låt puttra på.
Stek de rå räkorna i smör med vitlök och röd chili, vänd fram och tillbaka i 3 minuter. Tomatsåsen ska avsmakas med 15% grädde och 25gr smör, för att få en len fin smak. Räkorna ska i direkt i en varm gryta, finhacka persilja och strö över. Servera med spagetthi.
Hemmakväll
tisdag, 21 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kommentera