Lördagsloppis

lördag, 2 maj, 2015 av Camilla Thulin

Idag är det Lördagsloppis nere på stan.
Här samsas vanligt folk, som tömt garderoben med samlare av olika slag. Loppisen har ryckt upp sig. För några år sedan ville jag inte köpa något. Idag såg jag flera fina smycken, som skulle trivas fint i min folkloristlåda. Om två veckor är vår Granntantsresa i Bodrum och Yalikavak, då hinner vi slinka förbi loppisen och glo lite. Ska då förhöra mig om priset på en del smycken, som garanterat är kvar. Jag tror att vissa loppissäljare vandrar runt. Det finns en söndagsloppis om jag inte missminner mig i Bitez. Har säljarna rätt prylar till hyfsade priser, tror jag att loppis runt Bodrum halvön är en bra affär för alla, om inte säljarna överilar sig och går in för att lura oss utlänningar. Detta ska jag undersöka lite mer ingående i sommar.
image
image

image
image

image
image
image

Kommentera

Utsikt

lördag, 2 maj, 2015 av Camilla Thulin

Från vår topp har vi en ljuvlig utsikt. Jag kan se Leros och Kalymnos. Dessvärre är det ett jävla liv om dagarna. Någon byggherre envisas med att smälla upp ett compound på en obebodd halvö, där korna tidigare hade en fristad. Det borde vara byggstopp på Bodrum halvön. Dessvärre står det små tomma spökbyar överallt, istället för att riva skiten och göra något nytt på den redan bebyggda platsen väljer man att sabba friluftsmark,  mycket underlig politik.
image
image

Kommentera

Citronmarinerade Jordgubbar

fredag, 1 maj, 2015 av Camilla Thulin

Min favorit efterrätt här i Yali är marinerade jordgubbar. Man kan använda både lime, citron och apelsin. Gott att piffa ubb gubbar, som inte är så söta. Igår gjorde jag en sats, som skulle räcka till 9 personer. Räknade ut att varje person åt c:a 7 stycken stora jordgubbar. Sköljde och skivade gubbarna, rev 3 citroner och blandade med 3 dl strösocker. I med sockerblandningen och och låt marinera i några timmar, serveras med vispad grädde. De rivna Citronerna blev juice idag.
image
image
image
image

Kommentera

Turkiska Rosor

torsdag, 30 april, 2015 av Camilla Thulin

Den turkiska rosen doftar Joy, Jean Patous världsberömda parfym. Ros är min favorit blomma sedan barnsben. En gång i tiden då vi hade en damklubb, där man enbart var klädd i vinter hette jag Madame Rose, skulle gärna döpa om mig till Mme Rose. Måste dock vänta med det, tror det får bli då jag är runt 85, om jag får leva så länge.
image
image
image

Kommentera