Familjen Beckmans

torsdag, 17 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

I år fyller Beckmans 80 år. Det ska firas på ett eller annat vis. Planerna gror och knoppar. 80-tals firandet började i liten skala idag, med att jag bjöd grundaren Anders Beckmans döttrar Brim och Susanne samt barnbarnet Agnès Rosa på lunch på Sturehof. Toppentrio! Åt otroligt goda queneller gjorda på gädda från Kalix. Bubbel i glaset, i form av Ramlösa.

Igår var det också födelsedagskalas. Ledamoten av Gastronomiska Akademien, väninnan Charlotte Birnbaum fyllde år. Hon bjöds på en alltigenom italiensk middag hemma i köket. Att efter en intesiv arbetsdag ta itu med köksbestyr är för mig en form av avkoppling som jag högt uppskattar. Igår blev det en förrätt på zucchini/spenat/turkisk feta följt av vongole och slutligen en tiramisu. Häpp!

Kommentera