Torsdagsfika och maxilångt

lördag, 12 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

I måndags startade vårterminen på Beckmans Designhögskola. Full fart framåt. Mötena hakar i varandra som vanligt, det är modevecka och möbelmässa i Stockholm. Eleverna ska visa sina arbeten. Mode, möbler, och visuell kommunikation. Samtidigt har de som går sista året med full fart dragit igång sina examensarbeten. När (nästan) alla kopiatorer/skrivare brakar ihop samtidigt….blir det förstås kris och konsekvenser.

Nya gardiner på kontoret!

Men på torsdagseftermiddagarna hämtar vi andan med gemensam fika. På mitt rektorsprogram står också pussel med budget, det dyker alltid upp oförutsedda händelser som aldrig är gratis. En branddörr som inte är tät. Några maskiner som gått sönder. En assistans som behöver sättas in. En transport som blev dyrare. Och så vidare. Eftersom varken tid eller pengar räcker till allt, gäller det att prioritera. Och prioritera rätt. Och sedan förklara varför vissa åtgärder önskningar blev utan, just nu. Säkerheten går alltid först.

Försöker hinna läsa den här.

På agendan står också en rad festligheter som kräver maxilångt. Klickat hem en klänning från belgiska Cedric Charlier – som faktiskt blev perfekt.

Kommentera