Paul Austers penis

lördag, 5 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Att läsa romaner är nödvändigt. Via romanen förflyttas man till andra världar, får inblick i tider omöjliga att besöka annat än med hjälp av texten, blir nyfiken på maträtter man inte kände till, får bli en annan via textens perspektiv – via läsandet får man ut lite mer av livet helt enkelt. Blir glad, ledsen, arg, stimulerad, uttråkad. Vad som helst kan hända när man försjunker i en text.

Igår ägnades dagen åt jobb och åter jobb. Eftersom jag tycker mitt jobb är kul, är arbetet ingen börda, utan något jag (om jag inte passar mig) kanske ägnar mig för mycket åt. Jag får tvinga mig själv att ta paus från Excelark, planeringar, förvaltningsberättelse och olästa it-frågor (några av de saker som ligger på mitt bord just nu). Igår tvingade jag mig till att plocka upp och påbörja läsandet av en av julklappsbok: Paul Austers Winter Journal. Vilken läsglädje som infann sig från första raden!

Med sin egen kropp som utgångspunkt – med allt från böld på stjärten och svår ögonsmärta till barndomens trilla-omkull-ärr och den vuxnas panikångest – tar Paul Auster med oss på en resa genom sitt eget åldrande. En resa som bara finns en bokhandel bort från dig. Åk med! Här bjuder jag på ett avsnitt om Paul Austers penis.

Kommentera