Bästa sminket

fredag, 21 december, 2018 av Karina Ericsson Wärn

För vad som känns som evigheter sedan tog jag en sminklektion hos bästa Stödberg. Det jag lärde mig framför hennes spegel praktiserar jag nu nästan dagligdags. Eller nåja, nästan varje dag. Många dagar går jag omkring med enbart fukt i ansiktet, och inget smink alls. Nada problem med det. I vilket fall som helst så handlade lektionen om att förstås grunda rätt, men framförallt om att applicera solpuder på rätt ställe. Solpuder var vid det här tillfället ett helt outforskat område för min del. Men nu går jag ingenstans mejkad utan att solpudret har svept över ansiktet. Tyvärr har Diorvarianten gått ur produktion, men jag har hittat en bra och billig ersättare hos Sephora. Utgå alltid från ögats pupill minns jag Stödan sade. Sagt och gjort. Ögonlocken pudras med ett helt transparant puder från polska Inglot som jag och granntanten shoppat i…Polen. Pudret gör att ögonsminket faktiskt sitter som berg från morgon till kväll. Rouge skall förstås appliceras på kindernas ”äpplen” och ingen annanstans. Smajla lite så hittar du frukten. Nu är det dags att återgå till jobbet som idag har fokus ansökan 2019. Kanske känner du någon som vill gå på Beckmans designhögskola? 22 januari släpps arbetsprovsuppgifterna.

Kommentera