Kul dag med Kungen

lördag, 8 december, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Skilda världar. Den ena arbetsdagen hade adress Asplunds Stadsbibliotek, där Beckmans modestudenter har en utställning värd en rejäl omväg. Den andra arbetsdagen tillbringades på ett annat bibliotek, nämligen Bernadottebiblioteket i Kungliga Slottet. För inbjudan till en kunglig arbetsdag i seminarieform stod Hans Majestät Konungen själv. Temat var ”Skönhet och Beständighet” med fokus på nydanande innovativa träbyggnader. Välkommen till ”träskallarnas sammansvärjning” sade HMK i sin inledning. Dagen fylldes sedan av otroligt intressanta korta föreläsningar om konsten och utmaningen att bygga i trä. Arkitekter, konstnärer, historiker och en byggherre bjöd på presentationer framförda både med djupt allvar och humor. I pausen minglade vi och drack äppelmust från kunglig trädgård. Summa summarum en otroligt givande dag arrangerad av Hovet och Kungliga Konstakademien. Kungen såg väldigt nöjd ut, om än lite långhårig.

https://www.granntanter.se/wp-content/uploads/2018/12/img_4034.mov

Kommentera