Shoppat loss (not)

onsdag, 28 november, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Häromdagen var det någon köpa-massor-av-mer-till-lägre-pris-dag. På väg hem från Beckmans Designhögskola mötte jag massor av promenerande ben vars tillhörande kroppar doldes av berg med kassar från olika butiker. Att uppmuntra till konsumtions känns otroligt förlegat, något som hör hemma i en depressions- eller efterkrigstid då ekonomin behövde stimuleras genom köp. Själv skyr jag i stort sett all typ av shopping som pesten. Den enda shopping jag finner glädje i är den jag ägnar mig åt på matmarknader och i saluhallar. Vart jag än åker spanar jag in på kartan om det inte finns någon saluhall i närheten, eller lokal marknad. Sen har jag en väldig svaghet för parfym skall erkännas….och det kan bli dyrt. Men vilken vardagslyx! Häromdagen var jag dock tvungen att uppdatera min egen strumpgarderob. Tog en sväng till NK och Wolfordhyllorna. Och hurra! Kunde köpa 3 par till priset av 2. Vet man att besparingen är värd sitt pris, så skall dylika koncept inte föraktas. Den bästa besparingen med mina trippla Wolfords är dessutom dubbel: jag behöver inte köpa nya strumpor på MINST ett år. Och bonus: jag behöver inte uppsöka en strumphylla på lika länge.

Blommor är viktigt! Och böcker.

I biblioteket på Beckmans tar Kim hand om både böcker och studenter.

Kommentera